Finance & Risk

Junior Business Controller ASN Bank

ASN Bank, Den Haag
Vast
Over de functie
Als Business Controller weet je de informatiebehoeften van de interne klanten te vertalen naar bruikbare sturingsinformatie waarin toekomstgerichte informatie het meest belangrijk is. Je bent adviseur en sparring partner van de business en wordt actief benaderd voor het klankborden, meedenken en adviseren over allerlei onderwerpen.
 
Deze onderwerpen zijn divers van aard door een breed productenpallet zoals: Klanten, Sparen, Betalen, Beleggen, Hypotheken, Duurzame Financieringen (vb wind- en zonparken), Crowdfunding en beheer van eigen duurzame ASN fondsen. Voor al deze producten wordt verwacht dat je meedenkt over tarieven en kosten, nieuwe proposities d.m.v. uitwerken van business cases, commerciële prognoses, maar ook de vertaalslag maakt naar de financiële impact om een duurzaam rendement te waarborgen. Naast een gezond financieel rendement is het minstens zo belangrijk dat het bijdraagt aan de klanttevredenheid en onze maatschappelijke doelstellingen zoals bijvoorbeeld het doel om klimaatpositief te zijn in 2030.
 
Wij vragen
  • Een WO-diploma in een financieel en/of economische richting.
  • Enthousiasme en pro actief
  • Affiniteit met  Excel, informatiesystemen en structuren.
  • Een uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
  • Affiniteit met de duurzame missie van ASN Bank
Competenties
Wij zijn op zoek naar een energieke starter / young  professional die beschikt over zowel sociale als analytische en advies vaardigheden. Daarbij heb je een proactieve en positieve houding. Je kunt hoofd- en bijzaken scheiden, waarbij je zoekt naar een balans klant, gezond rendement en maatschappelijke bijdrage. Je bent bereid waar nodig ook zelf mee te werken en werkt samen met andere business controller. Als Business Controller (junior) ben je een stevige en betrouwbare gesprekspartner. Je kunt goed luisteren, bent organisatiesensitief en kunt goed samenwerken. Je  weet van aanpakken, ziet mogelijkheden en neemt initiatief om verbeteringen door te voeren. Je bent vasthoudend en gaat voor het bereiken van resultaat.
Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding, ontwikkeling en doorgroeimogelijkheid.

Als Junior Business Controller kom je in schaal 8. Dat betekent dat je tussen € 2.731,12 en € 4.201,72 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Reis je liever eerste klas? Dat mag natuurlijk ook.

Over de afdeling

Je maakt deel uit van de afdeling ASN Ondersteuning - Controlling & Compliance binnen ASN Bank in Den Haag.
Het team bestaat uit 9 collega's en is verantwoordelijk voor compliance en controlling activiteiten voor zowel ASN Bank als ASN Beleggingsfondsen. Het team rapporteert aan de manager van ASN Ondersteuning- Controlling & Compliance en werkt nauw samen met andere afdelingen van ASN Bank, ASN Beleggingsfondsen en de Volksbank in Utrecht.

ASN Bank
Sinds 1960 streven wij naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. We beheren voor ruim 645.000 klanten een totaal vermogen van bijna 14 miljard euro. Dit geld zetten we zorgvuldig uit in ondernemingen, overheden en projecten die goed zijn voor mens, dier en natuur. Zo stimuleren we duurzame vooruitgang. En zo maken we het voor onze klanten gemakkelijk om met hun geld een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. ASN Bank is een onderdeel van de Volksbank.
Meer informatie: www.asnbank.nl

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.


 
Solliciteren?
Klik op de "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Vera Reidinga, Recruiter, 06-53940379.