Data & Business Intelligence IT

Data Engineer BI

de Volksbank, Utrecht
Vast

Elke dag je eigen agenda bepalen, ruimte pakken om samen met collega’s te experimenteren en leren én meebouwen aan een datagedreven bankomgeving. Dat zijn de hoofdingrediënten van jouw baan als data-engineer bij de Volksbank.

Zo ziet jouw baan eruit
Data wordt steeds belangrijker voor de Volksbank. Op basis van data nemen we cruciale beslissingen voor de koers van de bank. We gebruiken datasets voor het opstellen van transparante rapportages voor toezichthouders. Dankzij inzicht in data kunnen we gerichte marketingcampagnes uitvoeren. En zo zijn er nog talloze andere toepassingen, waar jij een rol in speelt.
 
Als data-engineer ben je onderdeel van een scrumteam voor een van onze bedrijfsonderdelen (finance, risk, operations of commercie). Welk team het wordt, bepalen we mede op basis van jouw voorkeur en interesses. Je werkt in sprints van twee weken. De doelstellingen van het scrumteam variëren van datamigraties tot dashboardontwikkeling en big data. Jouw belangrijkste taak is het verzamelen van data uit verschillende bronnen, die prepareer je tot bruikbare datasets. Je denkt mee over het standaardiseren en uniformeren van werkwijzen, minimaliseert risico’s en je bewaakt de kwaliteitsstandaarden. Zie je verbetermogelijkheden? Dan overtuig je de business en de productowner om deze op te nemen in de sprint.

Nieuwsgierig?
Hester en Asutosh vertellen je er in dit filmpje meer over!
Jouw kwaliteiten
Lef, impact en overtuigingskracht. Dat zijn competenties die jou kenmerken. Jij zegt liever achteraf sorry dan dat je vooraf om toestemming vraagt. Zie je dingen die anders of beter kunnen? Dan grijp je ze met beide handen aan. Daarbij denk je kritisch en met een frisse blik. Waarom doen we het eigenlijk zo? Is dit wel de beste manier? Vanzelfsprekend ben je analytisch sterk én kun je goed samenwerken met collega’s uit alle disciplines. Complexe zaken leg je helder en overtuigend uit.

Verder heb je:
•    Een hbo-diploma, liefst in de richting data-engineering.
•    Minimaal enkele jaren ervaring op het gebied van requirements, data-analyse, impactanalyse, datamodellering, datapreparaties, ETL- en rapportageontwikkeling en testen.
•    Kennis van en ervaring met SQL, Teradata, datavisualisatietools waaronder Tableau, ETL-tooling, data-analytics en datamodellering (Data Vault).
Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt. Natuurlijk krijg je ook een prima salaris en een dertiende maand.
 
Lees meer over de Volksbank als werkgever en over werken bij onze IT-organisatie.

Salaris en extra’s
Als data engineer BI kom je in schaal 9. Dat betekent dat je tussen € 3.161,05 en € 4.863,15 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Reis je liever eerste klas? Dan kun je dit omzetten vanuit jouw IKB, uiteraard fiscaal voordelig.
Hier kom je te werken
Betrouwbare datasets, eenduidige rapportages en een steeds betere kennisuitwisseling en -borging. Dat is waar jouw afdeling, het Business Intelligence Competence Center (BICC), voor staat. Het BICC bestaat uit zo’n 34 collega’s met verschillende achtergronden en leeftijden die in scrumteams werken voor alle bedrijfsonderdelen van de Volksbank. De sfeer is – anders dan je misschien verwacht bij een bank – bruisend en informeel. We dagen elkaar uit om te experimenteren en leren, onder andere bij de hackathons van de Volksbank. Zo gaan we samen gaan we voor vernieuwing en ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is de opzet van een selfserviceomgeving via Tableau.

de Volksbank
De organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS, dat is de Volksbank. Met een balanstotaal van € 61 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om jouw persoonlijke ambities waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is informeel en down-to-earth. Bij ons kun je jezelf zijn en werk je samen met een diverse club van zo’n 4.500 collega’s aan een omslag in de bankenwereld. Met lef, optimisme en innovatiedrang brengen wij de menselijke maat terug in bankieren. Dat wil zeggen dat we oprecht de belangen van mens, milieu en maatschappij voorop stellen en verantwoorde keuzes maken in onze bedrijfsvoering. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst? 
Solliciteren?
Wil je solliciteren naar deze functie? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel, Recruiter, 06-12744063.