IT

Clustermanager ITC Klant wil Wonen

de Volksbank, Den Bosch
Vast

Ben jij in staat om complexe oplossingen binnen een IT omgeving te realiseren? Kun jij team(s) inspireren zodat optimaal resultaat bereikt wordt? Wij zijn op zoek naar een stevige manager met brede bancaire kennis en ervaring binnen een agile werkomgeving

Zo ziet jouw baan eruit
Als clustermanager ITC binnen de Value organisatie ben je primair verantwoordelijk voor het domein Klant wil Wonen, onderdeel van onze IT organisatie bestaand uit zo’n 700 medewerkers. Er werken ca 90 interne en externe medewerkers per domein. Je creëert een heldere visie en geeft op zowel inhoud als proces richting aan de ambities van het domein waarvoor je verantwoordelijk bent. Hierbij werk je samen met een groot aantal andere disciplines en zorg je voor zowel de continuïteit als de change binnen jouw aandachtsgebied.

In je rol maak je vanuit gezamenlijk belang de juiste keuzes, zorg je voor constructieve oplossingen en creëer je een goede samenwerking met andere stakeholders. Het volledig agile werken binnen jouw teams geef je verder vorm. Verder ben je verantwoordelijk voor de inrichting, de realisatie, samenhang en afstemming tussen vraag en aanbod. Bovendien bepaal en bewaak je de technologische keuzes van de Volksbank. Je bent de gesprekspartner voor de business over de strategische koers.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor
 • Het leiding geven aan team- en deliverymanagers en medewerkers binnen je aandachtsgebied en zorgen voor de continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden.
 • Het ontwikkelen van een visie en het realiseren van de roadmaps die daar uit voortvloeien.
 • Het keuzeproces, de afstemming met de business en andere ITC bedrijfsonderdelen.
 • Het voeren van de regie, inclusief inkoop en contract- en leveranciersmanagement, binnen de gestelde financiële en procesmatige kaders.
 • Borgen van vakinhoudelijke ontwikkelingen waarmee je ervoor zorgt dat het IT Landschap toekomst vast is.
 • Een beheerste bedrijfsvoering (financieel, risico’s).
Tenslotte maak je deel uit van het managementteam en ben je actief betrokken bij de beleidsontwikkeling. Essentieel is dat je opereert vanuit één ITC organisatie, het totale speelveld overziet en actief de samenwerking opzoekt met de collega’s van de Merken, Operations, Finance & Risk en je collega ITC managers om voor de Volksbank breed de juiste keuzes te maken.
Jouw kwaliteiten
Bij de Volksbank beschikt een leidinggevende, naast een klantgerichte instelling, over de kerncompetenties: lef, inspireren en inlevingsvermogen. Je staat achter ons Manifest en kan medewerkers hiermee inspireren. Je hebt een stevige persoonlijkheid en weet uitstekend te acteren in een omgeving met meerdere belangen. Hierbij kun je tegen een stootje en houd jij je rug recht.

Verder heb je:
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring met organisatie ontwikkeling en het leiden van complexe veranderprocessen binnen grote organisaties.
 • Kennis en ervaring op het gebied van  visie- en beleidsontwikkeling.
 • Ruime bancaire kennis en ervaring.
 • Aantoonbare ervaring met het vormgeven van een Agile werkomgeving en de aansturing van DevOps teams.
 • Een heldere visie op IT en architectuur .
Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt.

Lees meer over de Volksbank als werkgever en over werken bij onze IT-organisatie.

Salaris en extra's
Als clustermanager ITC kom je in schaal 13. Dat betekent dat je tussen € 5.350,25 en € 8.231,15 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt.
Hier kom je te werken
Als ITC verzorgen wij samen met de business de dienstverlening voor onze klanten op het gebied van processen, systemen en IT. Mede door deze diensten wordt de Volksbank in staat gesteld haar functie zo optimaal mogelijk uit te oefenen en veranderingen door te voeren.

Binnen de Value organisatie zijn bedrijfsdelen gepositioneerd die primair gericht zijn op het implementeren van veranderingen in de business door het ontwikkelen van nieuwe applicaties en businessprocessen en het onderhouden daarvan. Er wordt gewerkt in multifunctionele, zelforganiserende, klantgerichte teams, waarin onder meer expertises rondom requirements management, software engineering, test en beheer van applicaties zijn gebundeld.
Solliciteren? Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Nikki Gunnink, recruiter, 06-12 65 62 29.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.