Operations (Project-) Management

Business Consultant

BLG Wonen, Utrecht/Geleen
Vast

Ben jij een ervaren consultant en toe aan een 2e of 3e stap in een ambitieuze en maatschappelijk betrokken omgeving? Wil je bijdragen aan de continue ontwikkeling van hét hypotheekmerk van de Volksbank? Dan is dit jouw rol!

Over de functie
Als Business Consultant ben je een stevige voortrekker binnen hét hypotheekmerk van de Volksbank; BLG Wonen. Wij willen wonen voor iedereen mogelijk maken en doen dat vanuit onze missie bankieren met de menselijke maat.
Samen met je collega business consultants ben je verantwoordelijk voor het continu verbeteren van onze organisatie en voor het realiseren van changes, zowel binnen BLG als binnen het overkoepelende woondomein van de Volksbank.
Per opdracht kan je rol verschillen: van changemanager, tot analist, implementatiemanager of ketenmanager.
Je werk speelt zich af in een dynamische omgeving, waarbij de hectiek van de dagelijkse business wordt afgewisseld door het maken, bijsturen en uitvoeren van plannen voor de langere termijn.
Er is nog veel werk aan de winkel en dat vraagt om ondernemerschap en daadkracht. Het gaat om initiatief tonen, actief ideeën delen, elkaar aanspreken en je speelruimte gebruiken. Slimme dingen doen en zélf verantwoordelijke beslissingen nemen in het belang van onze klanten en adviseurs. We geven je daarom de ruimte.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor
• Changes op tactisch en strategisch terrein, zowel binnen BLG als binnen het woondomein van de Volksbank;
• Het vertegenwoordigen van de merken van de Volksbank in multidisciplinaire verbeterteams binnen het woondomein van de bank. Daarin vervul je bijvoorbeeld een analyserende of een coördinerende rol;
• Het analyseren van complexe vraagstukken en daarover gevraagd en ongevraagd adviseren aan het MT van BLG Wonen en andere stakeholders;
• Het leveren van een actieve bijdrage aan de door-ontwikkelen van het merk BLG Wonen en het Bedrijfsbureau in het bijzonder.
Je hebt
  • Tenminste een afgeronde Bachelor/ HBO-opleiding;
  • Een aantal jaren relevante werkervaring, bij voorkeur als in- of externe consultant;
  • Een bewezen trackrecord in het creëren van draagvlak bij uiteenlopende stakeholders;
  • Aantoonbare ervaring in zowel het continu optimaliseren van de daily business als het succesvol en effectief realiseren van changes;
  • Ervaring met het werken in of voor grotere organisaties en de drive om onze business te leren kennen en je hierin te verdiepen;  
  • De energie om door te gaan, ook als je weerstand ervaart en weet hier positief en creatief mee om te gaan.

Competenties
We zoeken een gedreven T-shaped professional, die toe is aan een nieuwe stap binnen een maatschappelijk betrokken bank. Iemand die daadkrachtig is en in mogelijkheden denkt. Die ideeën bedenkt én zaken gedegen afrondt. Je bent goed in het creëren van draagvlak op verschillende niveaus en hebt een stevige, prettige en open persoonlijkheid met de nodige humor.
Je kunt abstract en conceptueel denken en combineert dit moeiteloos met praktische, no nonsens oplossingsgerichtheid. Je bent in staat en vindt het interessant om samen te werken met uiteenlopende disciplines op verschillende niveaus. Je hebt ervaring met het werken volgens de Agile/Scrum ontwikkelmethode. Je voelt je goed thuis in complexe stakeholdersomgevingen en weet krachtig te sturen waar nodig.

Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd.
 
Lees meer over de Volksbank als werkgever: https://www.devolksbank.nl/werken-bij/de-volksbank-als-werkgever.html

Salaris en extra’s
Als businessconsultant kom je in schaal 10. Dat betekent dat je tussen € 3.596,58 en € 5.533,20 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Reis je liever eerste klas? Dat mag natuurlijk ook.

Hier kom je te werken

Het Bedrijfsbureau van BLG Wonen is verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen van BLG en het woondomein van de Volksbank. We verbeteren de run continu en we realiseren de change volgens afspraak, waarbij we werken vanuit de behoefte van onze klant en adviseurs.
In nauwe samenwerking met andere afdelingen binnen en buiten BLG Wonen zorgen we voor een optimale ondersteuning van de organisatie.
Je standplaats is Utrecht, maar we vragen je ook regelmatig naar Geleen en Den Bosch af te reizen.

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

BLG Wonen
BLG Wonen wil de meest persoonlijke en deskundige financiële dienstverlener van Nederland zijn. Mensen laten wonen met eigentijdse oplossingen en er zijn in voor- en tegenspoed, dat is wat maakt wie we zijn.
Samen met onafhankelijke adviseurs helpen we mensen een passende hypotheek te vinden. Een hypotheek die niet door computers, maar door mensen wordt samengesteld. We proberen wensen waar te maken, maar als het echt niet kan, zijn we daar eerlijk over.
Bij BLG Wonen werken betrokken mensen die verder kijken dan cijfers alleen. Die klanten een echt persoonlijke dienstverlening willen bieden. In een gastvrije, informele en collegiale bedrijfscultuur, waarin ruimte is voor zelfstandigheid, creativiteit, daadkracht en humor.
Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze functie? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floor Otten, Recruiter, 06-10986428. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Marieke Moonen, Lead Bedrijfsbureau, 06-23917697.

Acquisitie wordt voor deze vacature niet op prijs gesteld.