IT & Change

Gezocht: Adviseur informatiebeveiliging

de Volksbank, Den Bosch
Vast
Over de functie
Als financiële instelling verwachten onze klanten van ons dat we veilige diensten leveren. Dat is logisch. Maar het gaat niet vanzelf. In deze rol zorg jij (samen met het team) ervoor dat onze organisatie niet voor verassingen komt te staan en de veiligheid van onze informatievoorziening wordt  gewaarborgd. Je neemt deel in projecten en onderzoeken waar je bewaakt dat er voldoende aandacht voor risico’s en beveiligingsbewustzijn is.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:
  • Adviseren van de lijnorganisatie en (hoger) management van de Volksbank over zeer uiteenlopende beveiligingsvraagstukken vanuit diverse invalshoeken.
  • Uitvoeren van risicoanalyses en het doen van voorstellen voor maatregelen ter verbetering van de beveiliging van de Volksbank.
  • Opstellen van beveiligingsbeleid en implementeren in de praktijk.
  • Het onderhouden van goede relaties met andere afdelingen binnen de Volksbank, andere banken en gespecialiseerde beveiligingsbedrijven op het gebied van informatiebeveiliging


Je hebt
  • Afgeronde HBO/WO opleiding in relevante richting, bij voorkeur IT gerelateerd.
  • Aantoonbare kennis van en certificeringen op het vakgebied (bv. CISSP/CISA/CISM/CEH).
  • Minimaal 5 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie.
  • Kennis op het gebied van IT infrastructuur, zoals netwerken en besturingssystemen.
  • Kennis over security testing (security- en penetratietesten en code reviews), cybercrime en/of continuity management is een pre.
  • Kennis van producten, diensten en governance van een financiële instelling is een pre.
Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand met een stevige persoonlijkheid die enthousiast, open en integer is. Je bent een flexibele en zelfstandige teamspeler zonder negen-tot-vijf mentaliteit. Verder beschik je over goede verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. 
 

Over de afdeling
De afdeling Informatiebeveiliging & Continuity Management (IBCM) helpt bij het beheersen van (IT) risico’s door het (laten) treffen van maatregelen om de veiligheid en continuïteit van de informatievoorziening en kritische bedrijfsprocessen van de Volksbank te waarborgen.

Over ITC
Als ITC zorgen wij ervoor dat onze klanten van onze merken 24/7 hun bankzaken kunnen doen. Wij ondersteunen alle de Volksbank businessonderdelen met IT middelen bij het zo effectief en efficiënt uitvoeren van hun businessprocessen. Daarnaast zijn wij continu op zoek naar nieuwe oplossingen om bankieren leuker, slimmer en kostenefficiënter te maken.

De Volksbank
De Volksbank gaat met de merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Solliciteren?
Wil je solliciteren naar de functie  van adviseur informatiebeveiliging? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Vivian Sin, Recruiter, 06-83648138. Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Leon Kers, Stafhoofd Informatiebeveiliging & Continuity Management, 06-10556028.