Hackathon 2017

Op 11 en 12 mei vond de vierde Hackathon plaats in De Fabrique in Utrecht. Het jaarlijkse evenement waar onze medewerkers de kans krijgen om in 24 uur een prototype te bouwen of een idee uit te werken. Naast onze collega’s namen ook partners als Atos, Sogeti, Ordina en Paphos deel aan de Hackathon. Dit jaar stond het thema Slimme Toepasser centraal.

Video niet beschikbaar

Je kunt deze video alleen op onze website bekijken als je de cookies hebt geaccepteerd. Of bekijk de video op YouTube
Of kijk deze video op youtube.com

Verdeeld over 36 teams werkten 230 deelnemers 24 uur aan hun ideeën. Tussen het harde werken door konden de deelnemers een inspirerende presentatie bijwonen over mens, machine en digitalisering. Na een lange nacht - waarin sommigen een powernap nodig hadden - stond er een welverdiend ontbijt klaar, en na activerende massages was er weer voldoende energie om de puntjes op de ‘i’ te zetten en de pitches voor te bereiden.

Pitches en het thema Slimme Toepasser

Vele koppen koffie later werden de ideeën en prototypen gepresenteerd aan de jury, bestaande uit een aantal directieleden met als voorzitter Mirjam Verhoeven, directeur Innovatie. Veel van de ideeën haakten direct aan bij het thema Slimme Toepasser en de zes beste ideeën mochten een uitgebreidere presentatie geven. Het winnende idee komt als bekroning op de projectenkalender van onze afdeling Innovatie.