Innovatie

Datagedreven innovatie met een doel

Holland Fintech magazine interviewde collega’s Bastiaan Walenkamp en Bas de Jong van de afdeling Innovatie over hun visie op innovatie. "We vinden het belangrijk om oplossingen als gezichtsherkenning en soortgelijke innovaties aan te bieden, maar we zullen ze niet als eerste introduceren", zegt Bastiaan.

Governance

Sandra van Loon, directeur General Counsel: "bankieren moet én kan anders"

Voormalig topambtenaar Sandra van Loon is nu ruim vier maanden in dienst bij de Volksbank. Per 1 september is ze, na goedkeuring van de ondernemingsraad, directeur General Counsel. Wat gaat ze precies doen? Waarom de Volksbank en hoe gaat ze bankieren met de menselijke maat?

Isabel Provoost zoekt uit: "Is betalen via je telefoon net zo veilig als achter je computer?"

Het is vakantietijd! Hoe makkelijk is het dan om onderweg even snel iets te betalen via je telefoon. Isabel Provoost (bekend van The Voice of Holland) vraagt zich af of dit eigenlijk wel veilig is. Voor het antwoord interviewt ze Kim Gunnink, adviseur Cyberveiligheid bij de Volksbank en lid van de Taskforce Veilig Bankieren.

Valsemunter tegen de lamp

Steeds meer vals geld wordt onderschept. In de eerste zes maanden van 2018 werden 20.700 nepbriefjes uit de roulatie gehaald. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) is dat 8 procent meer dan het voorgaande halfjaar. Vervalsers zijn vooral dol op het briefje van 50 euro.

‘Wie vertrouwen wil wekken, moet kritisch naar zijn eigen handelen kunnen kijken.’

Mensen hebben steeds minder vertrouwen in het bedrijfsleven, de politiek en media. Hoe win je het terug? Die vraag stond onlangs centraal tijdens C-day, het jaarlijkse vakcongres voor communicatieprofessionals. Koosje Zomer, hoofd van de afdeling Communicatie van de Volksbank, was uitgenodigd om mee te praten over vertrouwen in de Volksbank en hoe communicatie daaraan bijdraagt.

“Onze aanpak staat haaks op winstmaximalisatie”

Directievoorzitter Maurice Oostendorp liet op vrijdag 15 juni samen met andere bankiers, toezichthouders en wetenschappers zijn licht schijnen over het thema: ‘10 jaar later: is de financiële cyclus getemd?’ Aanleiding voor het Sustainable Finance Lab om de paneldiscussies te organiseren was de val van Lehman Brothers in september 2008 en daarmee de start van de crisis.