Reset filters

Sandbox voor ontwikkelaars van PSD2-betaaldiensten beschikbaar

De Volksbank heeft op 29 maart een Sandbox voor ontwikkelaars van PSD2 betaaldiensten geïntroduceerd. Deze sandbox functionaliteit helpt ontwikkelaars bij het bouwen en testen van nieuwe betaaldiensten. De Sandbox is alleen beschikbaar voor bedrijven met een registratie voor AIS diensten of een vergunning voor PIS diensten van een nationale bevoegde autoriteit. Dan wel voor deze diensten een aanvraag in behandeling heeft bij deze autoriteit. De privacy van klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS is gegarandeerd. Bij gebruik van de Sandbox wordt door het bedrijf gebruik gemaakt van nepgegevens. Geen echte klantdata wordt gedeeld.

Duurzaamheid

Sustainability Management Policy helpt met verdere integratie duurzaamheid binnen de Volksbank

Duurzaamheid is een sleutelbegrip in de strategie van de Volksbank. Een goed begrip van de betekenis van duurzaamheid is van groot belang, omdat de Volksbank haar zakelijke principes naleeft zoals beschreven in haar Manifest. De bank heeft een 'gedeelde waarde strategie' ontwikkeld waarin een optimale balans tussen relevante stakeholders wordt gezocht: klanten, medewerkers, aandeelhouders én de samenleving.

Deze uitreikingen doen een moederhart trots kloppen

Als een trotse moeder tijdens een diploma-uitreiking. Zo voelden we ons de afgelopen weken niet één keer maar meerdere keren: ASN Bank kreeg een belangrijk diploma van klanten, het PVC-paardje (uit de nieuwste tv-reclame) ontving een onderscheiding van reclamemakers en SNS (onze oudste dochter) kwam thuis met een prestigieuze Esprix Award.

Formule Lodewijk: 3x is goed, 1x kan beter

Wie zijn mening over hem baseert op het plaatje strak in het pak, felrode das en goedgeknipt haar, plakt directeur Strategie Lodewijk de Mol van Otterloo al snel het etiket ‘stereotype grootbankier’ op. Wie hem wat beter kent, weet dat achter die buitenkant een allesbehalve stereotiep persoon zit. Na ruim drie jaar bij de Volksbank, neemt Lodewijk afscheid. Waarom, wat laat hij achter en waar gaat hij naartoe?

Zoon van bekende Syrische cartoonist exposeert in Volksbank

De komende dagen hangt in de hal van het Volksbankgebouw te Utrecht het werk van de Syrische kunstenaar Muhanad Farzat. De zoon van de Syrische politieke cartoonist Ali Farzat exposeert een aantal schilderijen uit zijn collectie. Kom gerust even kijken in de hal van ons kantoor aan de Croeselaan 1.

Risicocalculerende collega’s ontdekken de kracht van kwetsbaarheid

Krachtpatsen is passé, je kwetsbaar opstellen heeft de toekomst. Riskmanager Joana Montenegro vertelt hoe de afdeling Enterprise Risk Management van de Volksbank de kwetsbaarheidslessen van de Amerikaanse auteur Brené Brown heeft omarmd.