Reset filters
Financiele weerbaarheid

De Volksbank stimuleert sparen

In een op 13 april verschenen rapport maakt het Nibud bekend dat 2,5 miljoen huishoudens in Nederland te weinig spaargeld hebben en daarmee een risico lopen op financiële problemen. Deze ontstaan wanneer er geen potje voor onvoorziene uitgaven is, zoals een autoreparatie, ziektekosten, etc. Sparen moet volgens het Nibud voor Nederlanders een gewoonte worden en de samenleving moet daarom meer inzetten op het stimuleren van ongemerkt sparen.

Bouwsparen

Drie op de tien starters verwacht geen hypotheek te kunnen krijgen

Starters voorzien steeds vaker problemen bij het verkrijgen van een hypotheek. 70% van hen heeft twijfels of het wel gaat lukken en 30% verwacht zelfs helemaal geen hypotheek te kunnen krijgen. Dit blijkt uit recent onderzoek dat de Volksbank door marktonderzoeksbureau GfK liet uitvoeren. De bank pleit al langere tijd voor een betere balans tussen sparen en lenen voor de eigen woning. De introductie van een vorm van Bouwsparen is een van de maatregelen die past bij een verdere hervorming van de woningsmarkt.

Nut

Een verantwoorde hypotheek voor zzp'ers

Vanaf 1 december 2016 kunnen zzp’ers al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten bij BLG Wonen, RegioBank en SNS. Voorheen moesten zij drie jaar actief zijn als zelfstandige.

Duurzaamheid

Ronald McDonald Huizen besparen € 10.000 per jaar

BLG Wonen steunt twee Limburgse Ronald McDonald Huizen met het Energie Bespaar Advies. Daardoor kunnen zij nu duurzame voorzieningen en maatregelen aan verwarming, koeling en verlichting realiseren. En besparen de Huizen jaarlijks € 10.000,-.

Klanttevredenheid

BLG Wonen genomineerd voor Hypotheek Award 2015

BLG Wonen is één van de genomineerden voor de Hypotheek Award 2015 (categorie 'Beste Beheer'). De Award is een initiatief van het Institute voor International Research en onderzoeksbureau GfK en wordt op 11 februari 2015 uitgereikt.

Manifest

De waarden van wonen

Ter ere van haar 60-jarig bestaan publiceert BLG Wonen het boek ‘de Waarden van Wonen’. Hierin delen deskundigen op luchtige wijze hun visie op wonen en ontwikkelingen op de woningmarkt.