5-jarig bestaan Eurowijs laat zien dat financiële educatie nog steeds nodig is

Met een slag op de gong opende initiatiefneemster Hilde Krens van Eurowijs vandaag de handel op de Amsterdamse beurs om het 5 jarig bestaan te vieren. Zij deed dit samen met 6 leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs.

Maurice Oostendorp op Springtij: "Je moet voor moeilijke beslissingen gaan staan"

Directievoorzitter Maurice Oostendorp was afgelopen vrijdag tijdens Springtij Forum 2018 op Terschelling één van de sprekers in het panel over leiderschap. Ook diverse collega’s van ASN Bank spraken op verscheidene podia.

De Volksbank op 1 in Management Scope Corporate Impact Index

Vandaag is voor het tweede opeenvolgende jaar de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd. In deze index worden de honderd grootste bedrijven in Nederland beoordeeld op de activiteiten, waarmee zij meerwaarde creëren voor de maatschappij.

Innovatie

Datagedreven innovatie met een doel

Holland Fintech magazine interviewde collega’s Bastiaan Walenkamp en Bas de Jong van de afdeling Innovatie over hun visie op innovatie. "We vinden het belangrijk om oplossingen als gezichtsherkenning en soortgelijke innovaties aan te bieden, maar we zullen ze niet als eerste introduceren", zegt Bastiaan.

Governance

Sandra van Loon, directeur General Counsel: "bankieren moet én kan anders"

Voormalig topambtenaar Sandra van Loon is nu ruim vier maanden in dienst bij de Volksbank. Per 1 september is ze, na goedkeuring van de ondernemingsraad, directeur General Counsel. Wat gaat ze precies doen? Waarom de Volksbank en hoe gaat ze bankieren met de menselijke maat?

Isabel Provoost zoekt uit: "Is betalen via je telefoon net zo veilig als achter je computer?"

Het is vakantietijd! Hoe makkelijk is het dan om onderweg even snel iets te betalen via je telefoon. Isabel Provoost (bekend van The Voice of Holland) vraagt zich af of dit eigenlijk wel veilig is. Voor het antwoord interviewt ze Kim Gunnink, adviseur Cyberveiligheid bij de Volksbank en lid van de Taskforce Veilig Bankieren.