Werken bij de Volksbank

Agnes Schrijver: ‘Ik spiegel steeds de medewerker en de klant’

Haar loopbaan gaat van Ahold, via Hay Group en de Bijenkorf naar Blokker Holding Group, overal in de human resources-hoek. Retail-ervaring genoeg bij Agnes Schrijver, nu 9 maanden directeur HR bij de Volksbank. Even voorstellen.

Eerste mensenrechtenverslag van de Volksbank

Vandaag publiceren we samen met ASN Bank voor het eerst een verslag over mensenrechtenrisico’s. In dit verslag kijken we naar de risico’s op schendingen van mensenrechten bij leveranciers, klanten, binnen onze eigen organisatie en bij de bedrijven waarin we beleggen. Collega’s van ASN Bank en het Utrechtse duurzame adviesbureau Sustainalize leverden een belangrijke bijdrage aan dit verslag.

Hoe wij ons sterk maken voor privacy

De Volksbank maakt zich sterk voor de privacy van klanten. Niet alleen vandaag op de Dag van de Privacy, maar het hele jaar door. Dat is belangrijk met het oog op de openstelling van de betaalmarkt en de toetreding van bedrijven als Google en Facebook als betaalplatform.

Eerlijke Bankwijzer 2018

Vandaag, donderdag 13 december, publiceert de Eerlijke Bankwijzer de resultaten van de nieuwe beleidsupdate over het Duurzaamheidsbeleid van banken. De Volksbank scoort bij dit onderzoek gemiddeld het beste.

Jongeren als money mule – de trend van 2018

Deze week vindt voor de vierde keer de 'European Money Mule Action'- week plaats. De 'EMMA-week' staat in het teken van het opsporen en aanhouden van zogenoemde geldezels. Bij acties in 30 Europese landen, waaronder Nederland, zijn het afgelopen half jaar 1500 money mules geïdentificeerd en er zijn er 168 aangehouden. Aan dit initiatief vanuit Europol heeft de Volksbank een grote bijdrage geleverd.

De Volksbank trots op verkrijgen Privacy Waarborg keurmerk

De komende 3 jaar voert de Volksbank het Privacy Waarborg keurmerk. Het Privacy Waarborg is het keurmerk van DDMA, de brancheorganisatie voor data en marketing.