De Volksbank logo de volksbank

CAO 2018 - 2020 de Volksbank

Een meerderheid van de leden van vakbonden De Unie en CNV Vakmensen heeft in december 2017 voor het eindbod van de Volksbank gestemd. De leden van FNV Finance stemden in meerderheid tegen. De nieuwe cao wordt daarom afgesloten met De Unie en CNV Vakmensen.

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar en geldt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2020. Daarmee sluiten de cao en het sociaal plan op elkaar aan. Dit geeft medewerkers de komende jaren – in een periode van veel verandering – duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden.

Salarissen en pensioen

De salarissen worden in deze 3 jaar structureel met in totaal 4,75% verhoogd. Elk jaar is er ook een eenmalige uitkering van 0,75% van het jaarinkomen. Werkgever en medewerkers gaan samen 1% extra bijdragen om een goed pensioen te behouden.

Nieuw: mantelzorgverlof

De nieuwe cao bevat verder een aantal nieuwe elementen. Zoals een proef met gedeeltelijk betaald verlof voor mantelzorg. Ook wordt een keuzebudget ingevoerd en krijgen medewerkers een extra verlofdag in plaats van buitengewoon verlof voor feestelijke gebeurtenissen.

Deel dit artikel