De Volksbank logo de volksbank

Anne-Marie Dekker, directeur Juridische & Fiscale Zaken verlaat de Volksbank

Ze maakte eind jaren '90 de overstap van een advocatenkantoor naar een bankverzekeraar. Anne-Marie Dekker was tot februari directeur Juridische & Fiscale Zaken. Ze verlaat per 1 mei 2018 de Volksbank, maar eerst blikt ze terug en vooruit.

2f3c4e0e ac10 4806 bd73 fc24aad25736 image4746398980726106273

Waar moest je in de eerste weken het meest aan wennen?

"Wat me vrijwel meteen opviel was de openheid, en een warm welkom gevoel. Echt iedereen hier wilde tijd voor je maken, je leren kennen en al je vragen beantwoorden."

Hoe kijk je terug op wat je door de jaren heen in je vakgebied hebt meegemaakt bij de Volksbank?

"Ik heb veel ervaring opgedaan op tal van onderwerpen. Van de aanloop naar de nationalisatie tot de opbouw van de Volksbank. Een spannende tijd, waarin we veel complexe oplossingen moesten vinden. Ondanks die turbulentie was en bleef de saamhorigheid en samenwerking altijd groot. Ik zeg vaak: ik heb voor twee verschillende bedrijven gewerkt. En dat is ook zo."

Wat neem je mee van je tijd bij de Volksbank?

"Dat vloeit voort uit het succes van de papieren scheiding. Namelijk het belang van een goed team. In complexe zaken zoals je die vaak tegenkomt op ons terrein geeft de mate waarin het team goed is, de doorslag. Het is een ervaring die ik koester en waarnaar ik zal blijven streven in toekomstige functies."

Waar ga je ten slotte naartoe?

"De komende periode ga ik me oriënteren en netwerken, terwijl ik mijn mailbox uitpluis en leegmaak. Ik wil kijken naar bredere functies en het mag ook best een complexe omgeving zijn zoals de fintech. Ik houd wel van een beetje uitdaging."

“Wat me vrijwel meteen opviel was de openheid, en een warm welkom gevoel” Anne-Marie Dekker

Deel dit artikel