De Volksbank logo de volksbank

Alex Verheijden, directeur HR beleid, verlaat na 5 jaar de Volksbank

Hij kwam in augustus 2013 binnen als zzp’er en trad een halfjaar later in dienst als directeur beleid en innovatie HR. Per februari wordt Alex Verheijden senior consultant voor werkgeversvereniging AWVN. Wat neemt hij mee, wat laat hij achter en wat gaat hij doen?

Hoe kijk je na 4,5 jaar op terug op HR en de Volksbank?

“Met veel trots. Op de professionele ontwikkeling van mijn team. Collega’s die het soms moeilijk vonden om met ons verhaal naar voren te treden, staan nu steviger in hun vak als professional. We hebben ook veel bereikt met duurzame inzetbaarheid. Dat steeds meer mensen de regie in eigen hand nemen, maakt me blij. Ook ben ik trots op hoe we HR-beleid hebben gemoderniseerd en versimpeld. De klap op de vuurpijl is de jongste cao: dat we die hebben afgesloten voor de komende drie jaar!"

Wat neem je mee van je jaren bij de Volksbank?

“Vertrouwen. Het is de basis en rode draad van deze organisatie. Je ziet het ook terug in de nieuwe cao. Die is niet dichtgetimmerd. Maar laat veel ruimte voor eigen invulling van bijvoorbeeld werktijden. Wat ik nog meer meeneem is de openheid in onze relaties met de OR en vakbonden. Dat heeft geresulteerd in vertrouwen, snelheid en resultaten met draagvlak. Elkaar serieus nemen en je serieus genomen voelen. Het maakt mensen beweeglijker; je bent dan bereid te geven waar je voorheen misschien zou willen nemen. Heel mooi. Ik hoop dat in de toekomst ook te zien bij andere organisaties.”

Dan nu jouw toekomst. November 2017 werd bekend dat je de Volksbank gaat verlaten. Waar ga je heen en wat ga je precies doen?

“De AWVN is bekend terrein. Ik heb daar lang geleden al gewerkt. Het is daarom dus ook nieuw terrein! Vanaf februari ga ik grote bedrijven adviseren over HR-beleid. Denk daarbij aan personeelsplanning, arbeidsvoorwaarden, reorganisaties en beloningsbeleid.”

Hoe kijkt de directie terug op het hoofdstuk Alex Verheijden bij de Volksbank? Directievoorzitter Maurice Oostendorp sluit af met een persoonlijke noot:Alex zijn inhoudelijke benadering en wijze van optreden gaven zowel de directie als de OR het vertrouwen dat de zaken bij Alex in goede handen waren. Wij danken Alex voor zijn inzet in de afgelopen bijna vijf jaar en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe werkzaamheden."

“Vertrouwen. Het is de basis en rode draad van deze organisatie” Alex Verheijden

Deel dit artikel