De Volksbank logo de volksbank

Positieve spaarrente: voor een financieel onbezorgd leven

Bij de Volksbank draait het niet alleen om geld, maar ook om een beter Nederland. Een Nederland waarin iedereen een financieel onbezorgd leven moet kunnen leiden. Sparen hoort daarbij. Het is ons met de paplepel ingegoten dat sparen loont. Een financiële buffer geeft een gevoel van veiligheid, controle en zekerheid: het is dé basis voor ieder gezond financieel huishouden. Daarom stimuleren wij het opbouwen van spaargeld en vinden we dat sparen je geen geld zou moeten kosten. Positieve spaarrente, dat is beter voor elkaar en zo hebben we het beter voor elkaar.

We hebben besloten dat sparen bij de bankmerken van de Volksbank in 2020 – en liefst nog langer – kosteloos blijft. Dat besluit hebben we genomen nadat we eerst met klanten in gesprek zijn gegaan over de ontwikkeling van de rente en de mogelijke gevolgen daarvan. De merken van de Volksbank bieden komend jaar een rente van minimaal 0,01% voor particuliere klanten bij een spaarsaldo tot €25.000, zodat we het opbouwen en behouden van een financiële buffer blijven stimuleren. Dit doen we ook omdat wij weten dat gemiddeld genomen €25.000 een goed bufferbedrag is voor particuliere spaarders. Daarnaast zijn wij komend jaar niet van plan de spaarrente beneden de nul procent te brengen voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot €100.000.

Meer lezen?

Hieronder vind je nog wat extra informatie. Bijvoorbeeld over het klantonderzoek rondom spaarrente, maar ook extra uitleg over ons spaarbeleid. En wil je weten hoe je op jonge leeftijd al kunt sparen? Bekijk dan het filmpje van Eurowijs, ons financiële lespakket voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Want ook voor sparen geldt: jong geleerd is oud gedaan!

Deel dit artikel