De Volksbank logo de volksbank

Wij schelden uw restschuld na maximaal 10 jaar kwijt

Als u er in die tijd alles aan doet om zoveel mogelijk terug te betalen. Als u een restschuld heeft na verkoop van uw huis, dan moet u die terugbetalen. Uw financiële situatie vergelijken we dan met Nibud-basisnormen. Kunt u binnen 10 jaar alles terugbetalen? Dan maken we daar betaalafspraken over. Tien jaar is best heel lang, maar gelukkig niet zo lang als een hypotheek van 30 jaar.

Lukt het níet om binnen 10 jaar uw restschuld terug te betalen, dan kunnen wij u een deel kwijtschelden. Maar, alleen als u er álles aan doet om zoveel mogelijk terug te betalen. Als u elke maand nét zo veel aflost als u zou doen wanneer u in een schuldsanering zou zitten, dan betaalt u 3 jaar lang. Daarna schelden wij de rest kwijt. Voorwaarde is wél dat u al uw financiële middelen gebruikt en zorgt voor inkomen uit fulltime werk.

Wilt elke maand meer te besteden hebben dan in een schuldsanering, dan moet u langer doorbetalen. Als u bijvoorbeeld 50% van uw afloscapaciteit gebruikt, dan betaalt u 10 jaar in plaats van 3. Andere varianten zijn ook mogelijk. Wel moet in álle gevallen de spreekwoordelijke broekriem flink worden aangetrokken. Maar daarna bent u écht van uw schuld af.

“Na maximaal 10 jaar geen restschuld meer als u zoveel mogelijk terugbetaalt. Ook dát is beter voor elkaar.”

Deel dit artikel