De Volksbank logo de volksbank

Eurowijsneuzen

De Eurowijsneuzen van de Volksbank zijn niet op hun mondje gevallen! De kinderen zijn 6 tot en met 8 jaar oud (groep 3 en 4), weten hoe je slim met geld omgaat en laten dat op hun eigen wijze weten. In iedere aflevering gaan we met ze in gesprek en staat een actueel onderwerp over geld centraal. De eerste aflevering gaat heel toepasselijk over Prinsjesdag.

Slim omgaan met geld

Eurowijsneuzen is een initiatief van de Volksbank en Eurowijs. In een serie leuke video's maken we Nederland op verrassende en vaak komische wijze bewust van Eurowijs, het gratis lesprogramma waarmee de Volksbank jaarlijks zo’n 200.000 kinderen goed en verantwoord leert omgaan met geld.

Goede basis

Jaarlijks helpt de Volksbank kinderen op een verantwoorde manier om te gaan met geld met gratis Eurowijslessen. Zo begint de bank al bij de kleinsten met het vergroten van financiële weerbaarheid. Als kinderen goed leren omgaan met geld, hebben ze daar hun leven lang profijt van. In de geldlessen van Eurowijs komen de verschillende onderwerpen samen zodat alle leerlingen een goede basis krijgen voor de toekomst.

Gratis lesmateriaal

Het lesmateriaal van Eurowijs is gratis. Hieronder leggen we je graag uit waarom. Bij de Volksbank willen we mensen inzicht, overzicht en vooruitzicht in geldzaken bieden. Bijvoorbeeld door ze financieel weerbaar te maken. Te beginnen bij kinderen; dus Eurowijs. Want wij vinden het belangrijk dat kinderen slim met geld leren omgaan. Het is dus eigenlijk best logisch dat het Eurowijs lesmateriaal kosteloos wordt aangeboden.

Meer weten? Kijk op eurowijs.nl

Eurowijskids

EurowijsKids.nl is dé leukste website over geld voor kinderen. Hier vinden kinderen alle antwoorden op hun geldvragen. Onderbouwd met leuke filmpjes, weetjes, tips en informatie. Via de site kunnen kinderen ook een Eurowijs spreekbeurtpakket aanvragen. Ouders vinden hier hun antwoorden op vragen over de financiële opvoeding van hun kinderen en leerkrachten vinden hier extra verdieping voor hun lessen over geld, banken, pinnen en sparen.

Meer weten? Kijk op eurowijskids.nl

Deel dit artikel