De Volksbank logo de volksbank

Innovatie bij de Volksbank

De Volksbank wil mensgericht innoveren; bankieren met de menselijke maat noemen we dat. Relevant zijn voor mensen, in goede en in slechte tijden. We dragen bij aan financiële weerbaarheid en data & privacy. Vanuit deze maatschappelijke doelen ontwikkelen we innovaties die onze klanten écht verder helpen.

Financiële weerbaarheid

Onze ambitie is mensen een onbezorgd financieel leven te laten leiden. Mensen in staat te stellen zelf de baas te zijn over hun inkomsten en uitgaven. Hen te laten merken dat we er voor ze zijn, in goede en in slechte tijden. Bij Innovatie werken we aan slimme oplossingen en tools om dit te realiseren.

Bekijk onze cases

Data en privacy

We maken ons sterk voor de privacy van onze klanten. Met maatschappelijke partijen, overheid en bedrijven werken we aan een betrouwbaar en veilig systeem waar mensen eigen financiële gegevens kunnen inzien, beheren en delen. En zelf in control zijn welke data met wie en wanneer gedeeld wordt.

Meer informatie

Algoritmes etisch verantwoord inzetten?

Inzet van algoritmes kan dilemma’s opleveren. De Volksbank ontwikkelde een praktische manier voor ethisch verantwoorde inzet van algoritmes. Voor een open discussie over ethische vraagstukken én de juiste besluiten.

Meer over ethiek

Meer lezen over initiatieven rond Innovatie

Deel dit artikel