Pers

Financiele weerbaarheid

Geluk en financiële onbezorgdheid

Barometer Financiële Onbezorgdheid: 34% Nederlanders bezorgd over eigen financiën

Video niet beschikbaar

Je kunt deze video alleen op onze website bekijken als je de cookies hebt geaccepteerd. Of bekijk de video op YouTube
Of kijk deze video op youtube.com

actueel en transparant

Persberichten

Mobiel-bankierenapps checken nu ook IBAN

Vanaf 23 mei is de IBAN-Naam Check onderdeel van de mobiel bankieren apps van ASN Bank, RegioBank en SNS, allen onderdeel van de Volksbank. In de nieuwste update van de apps checken de banken bij elke individuele overboeking via de mobiele app of het Nederlandse IBAN-nummer en de naam overeenkomen. Is dit niet het geval, dan krijgt de gebruiker een melding in het scherm. De gebruiker kan dan zelf de naam en het rekeningnummer nogmaals controleren. Dit kan fraude en verkeerde overboekingen voorkomen.

Governance

Voorgenomen benoeming van Marinka van der Meer tot Chief Customer Officer van de Volksbank

De raad van commissarissen van de Volksbank N.V. (hierna de Volksbank) maakt bekend het voornemen te hebben om Marinka van der Meer (1969) te benoemen tot lid van de statutaire directie van de Volksbank en de Volksholding B.V. (hierna de directie) en tevens tot Chief Customer Officer (CCO) van de Volksbank. De voorgenomen benoeming is onder voorbehoud van de goedkeuring door de toezichthouders. Marinka van der Meer volgt Rob Langezaal op, die per 1 januari 2018 is teruggetreden uit de directie.

Governance

Jos van Lange benoemd tot lid Raad van Commissarissen van de Volksbank

De Volksbank N.V. (hierna de Volksbank) maakt bekend dat Jos van Lange is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank en de Volksholding B.V. (hierna de RvC) en tevens tot voorzitter van de Risico Commissie en lid van de Audit Commissie. De benoeming van Jos van Lange heeft de goedkeuring van de toezichthouders.

Financiele weerbaarheid

Geluk en financiële onbezorgdheid

Barometer Financiële Onbezorgdheid: 34% Nederlanders bezorgd over eigen financiën

Financieel

De Volksbank rapporteert over 2017 een nettowinst van € 329 miljoen

De uitvoering van onze missie 'Bankieren met de menselijke maat' leidde tot vooruitgang bij het realiseren van de gedeelde waarde doelstellingen en tot aanhoudende commerciële groei

Financieel

EBA Transparency Exercise 2017

De Volksbank N.V. (de Volksbank) heeft kennis genomen van de mededelingen die de European Banking Authority (EBA) en De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag hebben gedaan ten aanzien van zowel de informatie over de EU-brede Transparency Exercise 2017 als het voldoen aan het besluit van de Raad van Toezicht van de EBA.

woordvoerders

Contact

Sijmen Veenstra

Woordvoerder

Jascha Hagendoorn

Woordvoerder