SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V.

Directie

Maurice Oostendorp

Chief Executive Officer

Maurice Oostendorp (1956) is Chief Executive Officer van de Volksbank. Voordat Maurice Oostendorp bij de Volksbank in dienst kwam, vervulde hij verschillende functies bij coöperatie VGZ en ABN AMRO, waaronder die van Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur bij coöperatie VGZ en directeur General Group Finance bij ABN AMRO. In 2013 werd Maurice benoemd tot CFO van SNS REAAL. In 2015 is hij in het kader van de ontmanteling van SNS REAAL benoemd tot CEO van de Volksbank en afgetreden als CFO van SNS REAAL.

Naast zijn werkzaamheden bij de Volksbank is hij lid van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Waterschapsbank (NWB), lid van de Raad van Advies van Women in Financial Services (WIFS) en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Annemiek van Melick

Chief Financial Officer

Annemiek van Melick (1976) is Chief Financial Officer van de Volksbank. In 2008 is Annemiek van Melick in dienst getreden bij SNS REAAL, allereerst in de functie van directeur corporate strategie en mergers & acquisitions. In 2012 werd zij benoemd tot Chief Financial & Risk Officer van de Volksbank. In juli 2014 werd zij benoemd tot statutair lid van de directie van de Volksbank. Annemiek van Melick heeft ruime ervaring in de financiële sector en werkte eerder onder meer voor Goldman Sachs in Londen.

Naast haar werkzaamheden bij de Volksbank is zij lid van de Commissie Toezichtzaken bij de Nederlandse Vereniging van Banken.

Alexander Baas

Chief Operations Officer

Alexander Baas (1966) is Chief Operations Officer van de Volksbank. In juli 2014 werd hij benoemd tot hij lid van de directie met als aandachtsgebied de service centers voor betalen, sparen, hypotheken, beleggen en zakelijk beheer. Eveneens is hij verantwoordelijk voor IT & Change en het facilitair bedrijf. In 2005 werd hij aangesteld als CIO van de Volksbank. Daarvoor werkte Alexander Baas in verschillende IT-functies bij de Volksbank en een ingenieursbureau.

Naast zijn werkzaamheden bij de Volksbank is hij bestuurslid van de Betaalvereniging Nederland en voorzitter van de Raad van Advies van stichting HBO-I.

Jeroen Dijst

Chief Risk Officer

Jeroen Dijst (1971) is Chief Risk Officer van de Volksbank. In augustus 2016 werd hij benoemd tot Chief Risk Officer en lid van de directie. Daarvoor vervulde hij deze functie op ad interim basis vanaf september 2015.

Jeroen Dijst was eerder werkzaam als directeur Asset & Liability Management/Treasury bij ABN AMRO. Daarvoor was hij onder meer CRO van Fortis Bank Nederland. Hij begon zijn carrière bij VSB in 1994 na zijn studie Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam.

Rob Langezaal

Chief Commercial Officer

Rob Langezaal (1958) is Chief Commercial Officer van de Volksbank. In juli 2014 werd hij benoemd tot lid van de directie van de Volksbank. Hij is verantwoordelijk voor de retail activiteiten van de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Sinds 2007 werkt Rob bij de Volksbank. Als directeur/bestuurder was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles marketing, verkoop en productmanagement. Voor zijn komst naar de Volksbank in 2007 werkte Rob Langezaal bij KPN.

Naast zijn werkzaamheden bij de Volksbank is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van SNS Beleggingsfondsen N.V. en lid van de Commissie Consumentenzaken van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Zie ook

lees meer

Over de samenstelling, benoeming en functioneren van de directie in 2015