De Volksbank logo de volksbank

Zoon van bekende Syrische cartoonist exposeert in de Volksbank

De komende dagen hangt in de hal van het Volksbankgebouw te Utrecht het werk van de Syrische kunstenaar Muhanad Farzat. De zoon van de Syrische politieke cartoonist Ali Farzat exposeert een aantal schilderijen uit zijn collectie. Kom gerust even kijken in de hal van ons kantoor aan de Croeselaan 1.

Muhanad vluchtte in 2015 met zijn vrouw en zoon van Syrië naar Nederland en kwam terecht in Nieuwleusen, een klein Overijssels dorpje in de buurt van Zwolle. Daar ontmoette hij Volksbankcollega Jos Westenbrink tijdens haar vrijwilligerswerk voor de stichting Home-start, een organisatie die ouders helpt bij opvoedingsvraagstukken.

Netwerk collega’s benutten
Na het lezen van een intern blog van Maurice Oostendorp kreeg Jos het idee om het netwerk van 3.500 Volksbankcollega's te benutten: "Maurice riep ons op om te bedenken hoe we als medewerker privé en zakelijk kunnen bijdragen aan de missie om een menselijke bank te zijn. Ik moest toen direct aan Muhanad denken.”

Atelierruimte gezocht
Met de expositie en publiciteit op intranet hoopt Jos dat één van de 3.500 collega’s een tip heeft voor atelierruimte in de Randstad. De Syrische kunstenaar, die voor langere tijd in Nederland kan blijven wonen, is ontzettend blij met de expositie in Utrecht en de hulp van Jos: "Ik hoop dat ik in contact kom met iemand die een plek heeft waar ik in de Randstad kan werken aan mijn projecten. Vanuit het kleine Nieuwleusen is dat een beetje moeilijk."

De expositie van de werken van Muhanad Farzat is op werkdagen te zien in de hal van het Volksbankgebouw aan de Croeselaan nummer 1 in Utrecht. Tot en met vrijdag 12 april ben je van harte welkom.

Deel dit artikel

Actueel