De Volksbank logo de volksbank

Volksbank en ASN Bank op de bres voor klimaatdoelen 2030

Krachten bundelen voor een positieve impact op het klimaat. Met dat doel vertrekt een delegatie van maatschappelijke organisaties, financiële instellingen en energieleveranciers vandaag naar Spitsbergen. Directievoorzitter Arie Koornneef gaat mee namens ASN Bank en de Volksbank. Het doel van deze reis? Met deze brede vertegenwoordiging tot afspraken komen om sneller de Nederlandse klimaatdoelen voor 2030 te halen.

ASN Bank heeft als onderdeel van de Volksbank nadrukkelijk de rol van duurzame aanjager. Arie vervult deze rol ook in de gesprekken tijdens deze reis. Als het aan hem ligt worden er onderweg ambitieuze afspraken gemaakt: ‘Als ASN Bank is het onze missie om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Dat kunnen we echter niet alleen. Daarom willen we andere instellingen meenemen om onze duurzame doelen te behalen.’

Aanjager van duurzame vooruitgang
Al een hele tijd jaagt ASN Bank andere instellingen aan om duurzamer te worden. Dit doen we door ambitieuze doelen voor onszelf te stellen en zo te laten zien dat het kán. Maar ook door anderen op weg te helpen, bij voorbeeld met het initiatief tot oprichting van het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF) in 2015 en met onze aanwezigheid in Parijs tijdens de klimaattop. In Spitsbergen hebben we tijdens de gesprekken aan boord een aanjaagrol binnen een groep die samen veel impact kan uitoefenen op de klimaatverandering.

Podcast op duurzaambedrijfsleven.nl
Om te vertellen over de reis naar Spitsbergen was Arie Koornneef te gast in een podcastaflevering van Duurzaam Bedrijfsleven. In de volledige podcast vertelt hij ook over de aanjaagrol van ASN Bank en de drie pijlers van de bank. Wil je alleen het stuk over de expeditie beluisteren, spoel dan even door naar 33:55 minuten.

Deel dit artikel

Actueel