De Volksbank logo de volksbank

Uitgifte van nieuwe obligatie van € 500 miljoen

De Volksbank heeft met succes een 10-jarige door hypotheken gedekte obligatie geplaatst voor € 500 miljoen onder het € 15 miljard Covered Bond-programma. De transactie volgde op een roadshow van 2 dagen met investeerders uit Nederland en Duitsland.

De transactie heeft een rendement dat gelijk is aan de 10-jaars mid-swaprente + 1 basispunt, een couponrente met vaste rentevoet van 1,00% en een einddatum van 8 maart 2028.

De transactie was overtekend met definitieve orders van meer dan € 1 miljard, wat de belangstelling voor het krediet van de Volksbank van de internationale beleggersgemeenschap bevestigde. De toewijzingen zijn als volgt: Benelux (26%), Duitsland-Oostenrijk (45%), Scandinavië (5%), anderen (24%).

René Genet van de Volksbank Financial Markets over de belangstelling voor deze obligatie: ‘De hoge kwaliteit van de vraag van beleggers naar deze 10-jaars gedekte obligatie (Covered Bond) onderstreept verder het vermogen van de Volksbank om toegang te krijgen tot financiering van internationale kapitaalmarkten tegen zeer concurrerende spreads’.

De plaatsing werd begeleid door Barclays, Credit Suisse, LBBW en Rabobank.

Deel dit artikel

Actueel