De Volksbank logo de volksbank

SNS Bank N.V. publiceert CO2-uitstoot investeringen

Met onze merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS willen wij graag een klimaatneutrale bank worden. Daarom gaan wij de emissies van onze investeringen de komende jaren verminderen.

Nulmeting

Wij hebben voor het eerst de uitstoot van al onze balansposten in 2014 berekend, samen met consultantbureau Ecofys. Hieruit blijkt dat we:

  • 261 kiloton CO2-uitstoot hebben vermeden via onze investeringen in duurzame energieprojecten en green bonds (CO2-winst)
  • 1.592 kiloton CO2 uitstoten, grotendeels (73%) met de financiering van hypotheken (CO2-verlies)

De komende jaren zien we een grote uitdaging om onze hypotheekklanten te helpen met verduurzamen van hun woning en hun energieverbruik omlaag te krijgen.

Methodiek

Ons doel is om op termijn onze investeringen in balans te brengen tot klimaatneutraal. Dat betekent dat onze investeringen net zoveel CO2 uitstoten als vermijden. Om dit te bereiken hebben we de duurzame balans methodiek van ons merk ASN Bank overgenomen en toegepast op onze balans.

Waarom klimaatneutraal?

Wij vinden het onze taak om klimaatverandering tegen te gaan via de activiteiten die wij financieren en niet alleen via onze bedrijfsvoering. Met ons manifest voelen wij ons verantwoordelijk voor het klimaat en willen wij bijdragen aan het leefbaar houden van de planeet, en het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot 2 graden.

Deel dit artikel

Actueel