De Volksbank logo de volksbank

Sandbox voor ontwikkelaars van PSD2-betaaldiensten beschikbaar

De Volksbank heeft op 29 maart een Sandbox voor ontwikkelaars van PSD2 betaaldiensten geïntroduceerd. Deze sandbox functionaliteit helpt ontwikkelaars bij het bouwen en testen van nieuwe betaaldiensten. De Sandbox is alleen beschikbaar voor bedrijven met een registratie voor AIS diensten of een vergunning voor PIS diensten van een nationale bevoegde autoriteit. Dan wel voor deze diensten een aanvraag in behandeling heeft bij deze autoriteit. De privacy van klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS is gegarandeerd. Bij gebruik van de Sandbox wordt door het bedrijf gebruik gemaakt van nepgegevens. Geen echte klantdata wordt gedeeld.

Op 19 februari 2019 trad in Nederland de PSD2 in werking. Een van de doelen van de Europese betaalrichtlijn is het promoten van innovatie en het toetreden van nieuwe partijen tot de Europese betaalmarkt. Betaalrekeningen van klanten zijn na uitdrukkelijke toestemming en autorisatie van de klant, ook toegankelijk voor andere bedrijven. Voordat die bedrijven data kunnen ophalen of betalingen kunnen initiëren moeten er eerst diensten/apps worden gebouwd en getest. In die fase zijn we nu beland.

Speciale Open banking website

Met een Engelstalige website stelt de Volksbank overigens al sinds 21 februari PSD2-API-documentatie beschikbaar aan ontwikkelaars. Wilt u met uw bedrijf toegang tot onze API's? Zorg dat u over de juiste vergunning/registratie en de juiste certificaten beschikt. Zie ook onze 'API overview' op onze open banking website.

Toegang tot deze website? Lees eerst aandachtig de ‘Get Started’ informatie en API documentatie op onze open banking website en vraag dan een account aan op onze ‘Developer portal’.

Deel dit artikel

Actueel