11
december
2020
|
21:13
Europe/Amsterdam

RegioBank – Bijzonder jubileumjaar met persoonlijke aandacht voor klanten en leefbaarheid in de buurt

Samenvatting

Rein Wispelweij, directievoorzitter van RegioBank, blikt als eerste in een interviewreeks met de directeuren van onze vier bankmerken terug op 2020. Hij staat stil bij de extra stappen die zijn gezet in een voor sommige klanten moeilijk jaar. Een terugblik op een in alle opzichten bijzonder jubileumjaar.

RegioBank bestaat dit jaar namelijk 100 jaar. Een eeuw na de oprichting heeft de bank volgens Wispelweij laten zien flexibel te zijn en snel te kunnen schakelen om klanten ook tijdens de coronaperiode te helpen. Hij herinnert zich een Zelfstandig Adviseur die op de fiets stapte om een hypotheekofferte bij een klant in de brievenbus te stoppen omdat deze geen printer heeft. De klant gaf de getekende offerte vervolgens door de bus weer terug. Wispelweij denkt ook aan lokale ondernemers die werden geholpen met extra kredietmogelijkheden.

De directievoorzitter is ook trots op het feit dat RegioBank er in 2020, na een intensief traject, in is geslaagd om samen met de adviseurs te komen tot een nieuwe strategie. Wispelweij: "Dit hebben we gedaan vanuit kracht en geloof in een toekomstvaste RegioBank. Dit met de wetenschap dat we nog veel werk te verzetten hebben met elkaar de komende tijd om samen de slag naar full franchise te maken.”

VoordeBuurt Fonds

Onderdeel van die toekomst is dat er meer dan ooit steun zal worden gegeven aan lokale, maatschappelijke initiatieven om leefbaarheid in de buurt te versterken. Daarmee is dit jaar al een stevig begin gemaakt. Zo startte RegioBank met het initiatief Samen voor de Buurt, een platform om geld in te zamelen en vrijwilligers te vinden voor lokale projecten. Een maandelijks diner voor eenzame ouderen bijvoorbeeld, of een gemeenschappelijke moestuin. Maar ook lessen in geldzaken voor jong en oud en workshops over veilig online bankieren stonden dit jaar op het programma.

In 2020 was er ook de oprichting van het VoordeBuurt Fonds, samen met het Oranje Fonds. Via dit nieuwe fonds ondersteunt RegioBank lokale initiatieven die betrokkenheid tussen mensen vergroten. Begin december kwam er een nieuw initiatief bij van Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Wispelweij: “Echt een prachtig lokaal project met als thema duurzaamheid. De stichting zet zich in voor gezonde voeding, lokale teelt en daarmee verbinding tussen de lokale bewoners en sociale samenhang in de buurt. Ze draaien geheel op vrijwilligers en een gepensioneerde oud-tuinman die alles begeleidt.”

Rein_Wispelweij-002

Rein Wispelweij, directievoorzitter van RegioBank: "Je moet je ergens op onderscheiden. Bij ons zit dat in menselijkheden. En in investeren in leefbaarheid in de buurt en de relatie met onze particuliere en kleinzakelijke klanten. Op die weg gaan we komend jaar dan ook zeker door."

 

Kracht van de persoonlijk relatie

De directievoorzitter van RegioBank merkt dat in coronatijd persoonlijk contact meer en meer wordt gewaardeerd. “Op een gekke manier hebben wij nuchtere Nederlanders toch echt behoefte aan verbinding en warmte, ook in het contact met onze bank. Dat is met de Zelfstandig Adviseur nu natuurlijk meer op afstand, maar de kracht van de persoonlijke relatie blijft. Veel adviseurs zitten al jaren in dezelfde buurt en weten wie er woont en wat er speelt. Dat schept een band.”

De hoge klantwaarderingen die RegioBank ook in 2020 weer heeft gekregen, onder meer van de Consumentenbond, schrijft Wispelweij voor een groot deel toe aan de persoonlijke benadering richting klanten. “Je moet je ergens op onderscheiden. Bij ons zit dat in menselijkheden, in echte ondersteuning. En in investeren in leefbaarheid in de buurt en de relatie met onze particuliere en kleinzakelijke klanten. Op die weg gaan we komend jaar dan ook zeker door.”

Wij nuchtere Nederlanders hebben toch echt behoefte aan verbinding en warmte, ook in het contact met onze bank

Rein Wispelweij, Directievoorzitter RegioBank

Deel deze release

Laatste nieuws