De Volksbank logo de volksbank

Nieuwjaarsboodschap ‘klanten baas over eigen geld en gegevens’

"Zelf de baas zijn over je geld. Zelf de touwtjes in handen hebben. Alle onderdelen van de Volksbank hebben gezamenlijk een missie te vervullen in onze maatschappij om te bankieren met de menselijke maat."

Met die woorden trapt directievoorzitter Maurice Oostendorp de nieuwjaarsbijeenkomsten bij de Volksbank af.

Gelijkwaardige relatie

Bankieren met de menselijke maat, mét ruimte voor emotie. Dat is in alle bijeenkomsten de rode draad die feilloos naar ons doel leidt. Door de financiële weerbaarheid van Nederlanders te vergroten creëren wij waarde voor de samenleving. Die inzet heeft economische, bedrijfseconomische en juridische consequenties, erkent Maurice Oostendorp. "En die consequenties dragen wij als Volksbank. Want alleen zo kunnen we de ongelijke machtsrelatie met de klant aanpakken en toewerken naar een gelijkwaardige relatie tussen bank en klant"

'Principiële stellingname'

Op de bijeenkomsten is ook aandacht voor onze opvatting over klantgegevens. Maurice laat daarin geen ruimte voor twijfel. "Klantgegevens zijn van de klanten en niet van ons. Het uitgangspunt van deze principiële stellingname is dat we ervoor zorgen dat de klanten baas zijn en blijven over hun eigen geld én gegevens”, stelt Maurice Oostendorp

Ook tijdens een interview op BNR werd deze de principiële stellingname over klantgegevens en PSD2 met de 'hoofdschakelaar' benadrukt: https://www.bnr.nl/player/archief/201801221004551440.

Download hier de samenvatting van de volledige nieuwjaarsboodschap 2018.

Deel dit artikel

Actueel