De Volksbank logo de volksbank

Nieuwe cao 2018 - 2020 de Volksbank

Een meerderheid van de leden van vakbonden De Unie en CNV Vakmensen heeft voor het eindbod van de Volksbank gestemd. De leden van FNV Finance stemden in meerderheid tegen. De nieuwe cao wordt daarom afgesloten met De Unie en CNV Vakmensen.

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar en geldt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2020. Daarmee sluiten de cao en het sociaal plan op elkaar aan. Dit geeft medewerkers de komende jaren – in een periode van veel verandering – duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden.

Salarissen en pensioen
De salarissen worden in deze 3 jaar structureel met in totaal 4,75% verhoogd. Elk jaar is er ook een eenmalige uitkering van 0,75% van het jaarinkomen. Werkgever en medewerkers gaan samen 1% extra bijdragen om een goed pensioen te behouden.

Nieuw: mantelzorgverlof
De nieuwe cao bevat verder een aantal nieuwe elementen. Zoals een proef met gedeeltelijk betaald verlof voor mantelzorg. Ook wordt een keuzebudget ingevoerd en krijgen medewerkers een extra verlofdag in plaats van buitengewoon verlof voor feestelijke gebeurtenissen.

Download infographic cao 2018 - 2020

Deel dit artikel

Actueel