De Volksbank logo de volksbank

Nacht van de aflossingsvrije hypotheek

Reis je vandaag via Utrecht CS naar je werk, dan kom je ongetwijfeld het knalgele 'aflossingsblij-huis' tegen. Hiermee vraagt de Volksbank samen met andere banken en verzekeraars aandacht voor de campagne 'Word ook aflossingsblij'.

Medewerkers van banken, verzekeraars en hypotheekadviseurs beantwoorden op dinsdag 29 oktober rondom het 'aflossingsblij-huis' op het Centraal Station in Utrecht vragen van reizigers over de aflossingsvrije hypotheek. De Volksbank is gastheer voor alle deelnemende organisaties en een aantal van onze collega's doet zelf ook mee met de actie op het station.

De hele nacht bereikbaar

Vanaf 06.00 uur vanochtend is er een speciaal telefoonnummer actief: 0800-1082. Klanten die dit nummer bellen, kunnen kiezen voor het merk waar ze een hypotheek hebben. Bij de Volksbank zijn dat BLG Wonen, RegioBank of SNS (ASN Bank biedt geen aflossingsvrije hypotheken). Omdat we niet willen dat mensen wakker liggen van hun aflossingsvrije hypotheek, kunnen klanten ook in de nacht van 29 tot 30 oktober contact opnemen met hun bank of adviseur. De lijnen zijn tot woensdag 06.00 uur geopend.

Mensen in beweging krijgen

Met de campagne 'Word ook aflossingsblij' geven banken en verzekeraars aan dat zij het belangrijk vinden dat mensen met een aflossingsvrije hypotheek goed nadenken over hun financiële situatie aan het einde van de looptijd. Het accent van de campagne ligt vooral op het in beweging krijgen van mensen, zodat zij ook in de toekomst rustig kunnen blijven wonen.

De Volksbank is met haar merken al sinds 2016 in gesprek met klanten met een aflossingsvrije hypotheek. Via een online tool of samen met een adviseur kunnen zij zien of en welke actie ze moeten ondernemen om hun aflossingsvrije hypotheek op de einddatum te kunnen aflossen. Inmiddels is de groep klanten met een hoog risico veel kleiner geworden.

Campagne 'Word ook aflossingsblij'

Mooie resultaten, maar er zijn ook zorgen. Over klanten die nu al weten dat ze straks hun hypotheek niet kunnen betalen, maar (nog) geen maatregelen nemen. We vinden het bij de Volksbank heel belangrijk samen met de klant te bekijken hoe we toch een handelingsperspectief kunnen geven. De campagne kan daarbij ondersteunen. Net als vorig jaar verschijnt de campagne 'Word ook aflossingsblij' op tv, radio en online. Nieuw zijn de korte animatievideo’s die een antwoord geven op de meest gestelde vragen van mensen met een aflossingsvrije hypotheek.

Aflossingsblij voor klanten van BLG Wonen
Aflossingsblij voor klanten van RegioBank
Aflossingsblij voor klanten van SNS

Deel dit artikel

Actueel