De Volksbank logo de volksbank

Mensenrechten speerpunt van duurzaamheidsbeleid

Donderdag, 31 oktober, werden zo’n dertig medewerkers van de Volksbank tijdens een lunchlezing bijgepraat over wat we allemaal doen op het gebied van mensenrechten. Ook werden er concrete dilemma’s behandeld, zoals ‘Hoe controleren we mensenrechten issues in de keten bij inkoop?’ Marijn de Haas van de Groene Strik faciliteerde de sessie.

Het Expertisecentrum Duurzaamheid van ASN Bank brengt in kaart hoe wij als de Volksbank – alle merken samen – een positieve impact kunnen hebben op mensenrechten. Samen met klimaat en biodiversiteit is dat namelijk een speerpunt van ons duurzaamheidsbeleid.

In gesprek over mensenrechten

Die impact bereiken we met onze beleggingskeuzes en met het Platform Living Wage Financials waarin we samen met andere financiële instellingen via engagement het leefbaar loon van de kledingsector proberen te verbeteren. Daarnaast hebben we begin dit jaar voor het eerst een eigen mensenrechtenverslag gepubliceerd waarin de mensenrechtenrisico's van de bank staan beschreven

Uiteraard staan we nog voor verschillende uitdagingen als het gaat om mensenrechtenrisico's en de organisatie hiervan. We vinden het daarom belangrijk om ruimte te bieden aan onze medewerkers om daarover onderling in gesprek te gaan.

Duurzaamheid bij de Volksbank
Internationale erkenning voor platform leefbaar loon
Eerste mensenrechtenverslag van de Volksbank

Deel dit artikel

Actueel