De Volksbank logo de volksbank

Hulp bij verlagen van hypotheekrente

SNS Bank N.V. vindt, net als Vereniging Eigen Huis (VEH), dat hypotheekklanten met een lopend rentecontract moeten kunnen profiteren van de huidige lage rente en daardoor hun maandlasten flink kunnen verlagen.

Op dit moment hebben alleen kopers en huiseigenaren die voor een nieuwe rentevaste periode staan voordeel van de lage hypotheekrente.

Deze zogenaamde 'rentemiddeling’ zorgt voor lagere maandlasten en dat maakt mensen financieel weerbaarder. Betalingsproblemen kunnen daardoor worden voorkomen of achterstanden ingelopen. Vereniging Eigen Huis wil dat alle banken rentebemiddeling aanbieden, op dit moment gebeurt dit slechts door een handjevol banken waaronder SNS en RegioBank.

Meedenken

SNS Bank N.V. vindt dat iedereen moet kunnen profiteren van de laagst mogelijke hypotheekrente. In een keer een grote hoeveelheid geld (boeterente) betalen is echter niet voor iedereen mogelijk. Daarom heeft de klant nu de mogelijkheid dit bedrag uit te smeren over meerdere jaren. Wat voor anderen niet vanzelfsprekend blijkt te zijn, is voor SNS Bank N.V. niet meer dan normaal. De insteek? Naast de klant staan en meedenken over de beste oplossing. Ook het risico wordt hiermee uitgesmeerd. Het kleine beetje extra kosten, heeft SNS Bank N.V. er graag voor over om de situatie voor de klant zo optimaal mogelijk te maken. Het hogere risico is een theoretisch argument, geredeneerd vanuit de bank. SNS Bank N.V. redeneert liever vanuit de klant.

Deel dit artikel

Actueel