De Volksbank logo de volksbank

Het dak is altijd groener met de buren

Samen met onze kennispartner Natuur & Milieu en Het Groene Loket roepen we met de campagne ‘Het dak is altijd groener met de buren’ huizenbezitters in Nederland op om hun daken te ‘vergroenen’.

Volgens Linda van Dongen, programma manager duurzaam wonen bij de Volksbank, heeft een groendak verschillende voordelen:

“Groene daken verhogen de isolatiewaarde, verbeteren de luchtkwaliteit en zijn een fijne plek voor vogels, bijen en andere insecten. En het ziet er ook nog eens mooi uit! Hiermee draagt een groendak niet alleen bij aan een beter klimaat en biodiversiteit, maar ook aan de leefbaarheid in de buurt. Maatschappelijke thema’s waarop de Volksbank het verschil maakt met haar vier onderscheidende bankmerken.”

Voordelen stapelen

De campagne bestaat onder meer uit een actie waarbij voordelen - kortingen en subsidies - gestapeld kunnen worden. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Natuur & Milieu (bijvoorbeeld 4 goede redenen om te kiezen voor een groendak). Daarnaast zijn er vrolijke gifjes die gedeeld kunnen worden met vrienden en familie of leaflets om te printen en in de bus te gooien. Want het dak is altijd groener met de buren.

Combineren met zonnepanelen

Wist je dat zonnepanelen minder goed werken tijdens een warme zomer? Het verkoelende effect van een groendak kan hierbij helpen. Zo kun je duurzame energie opwekken en zorg je ook voor een verbetering van de biodiversiteit. Lees meer over deze combinatie en de juiste keuze hiervoor op de website van Natuur&Milieu.

Woningverbeteraars

Duurzaam wonen in een goed geïsoleerde, energiezuinige woning heeft meerdere voordelen. Je woont comfortabel zonder tocht of koude voeten. Energiebesparing heeft ook een duidelijk financieel aspect: de energieprestatie van een woning, heeft direct invloed op de woonlasten van huishoudens. En vaak stijgt de waarde van je woning. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan eens op ons nieuwe platform Woningverbeteraars en maak een persoonlijk stappenplan.

Lees verder over waarom duurzaam wonen, goed wonen is
Ontdek hoe we met onze bankmerken investeren en beleggen voor een beter klimaat

Deel dit artikel

Actueel