De Volksbank logo de volksbank

Directeur Ewoud Goudswaard neemt afscheid van ASN Bank

Na ruim 15 jaar neemt algemeen directeur Ewoud Goudswaard per 1 juli 2017 afscheid van ASN Bank, onderdeel van de Volksbank. Ewoud volgt hiermee zijn keuze om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten.

Na ruim 15 jaar neemt algemeen directeur Ewoud Goudswaard per 1 juli 2017 afscheid van ASN Bank, onderdeel van de Volksbank. Ewoud volgt hiermee zijn keuze om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Onder zijn leiding groeide het aantal klanten van ASN Bank van ruim 150 duizend naar bijna 650 duizend en het beheerd vermogen van 1,5 miljard euro naar 13,6 miljard euro. Zijn focus op duurzaam bankieren stelde ASN Bank in staat om uit te groeien tot aanjager van duurzaamheid in de financiële sector.

“Met zijn consistente en vasthoudende benadering heeft Ewoud in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank en de inbedding daarvan binnen de Volksbank. Met als belangrijkste mijlpaal onze doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Namens alle collega’s zeg ik hem veel dank voor zijn belangrijke bijdrage aan het succes van ASN Bank en wens ik hem een mooie toekomst toe.”, aldus Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank.

Totdat meer bekend is over de opvolging van Ewoud, vormen Joyce van der Est en Arie Koornneef samen de directie van ASN Bank en nemen zij de taken van Ewoud over. Zij zetten de ingezette koers van de bank als aanjager van duurzaamheid binnen de Volksbank en de financiële sector verder door.

Joyce is sinds 2015 directeur van ASN Bank. Zij is vanaf 2003 bij de bank verantwoordelijk voor operationele zaken, tussen 2013 en 2015 in de functie van adjunct-directeur. Arie is sinds 1 april 2017 directeur van ASN Bank. Hij was eerder werkzaam voor de Volksbank als directeur Marketingstrategie & Innovatie en als directeur marketing bij SNS.

Meer informatie

Deel dit artikel

Actueel