De Volksbank logo de volksbank

De Waarden van Wonen

Ter ere van haar 60-jarig bestaan publiceert BLG Wonen het boek ‘de Waarden van Wonen’. Hierin delen deskundigen op luchtige wijze hun visie op wonen en ontwikkelingen op de woningmarkt.

Met dit boek wil BLG Wonen actief bijdragen aan het branche overstijgend gesprek over actuele woonvraagstukken. Naast minister voor Wonen Stef Blok, werkten ook Gerard van Olphen, voorzitter Raad van Bestuur SNS REAAL, Bart Combée directeur Consumentenbond, Gerjoke Wilmink directeur Nibud en politici als Hans van Baalen mee.

Goed kunnen wonen is in ons land net zo gewoon en van net zoveel waarde als goede gezondheidszorg en onderwijs

Minister Blok: “Wonen is in Nederland een (sociaal) grondrecht. Goed kunnen wonen is in ons land net zo gewoon en van net zoveel waarde als goede gezondheidszorg en onderwijs. Neemt niet weg dat er op punten wel wat te wensen overblijft. De woonwensen zijn de laatste jaren sterk onder druk komen te staan door de financiële crisis. In het boek van BLG Wonen laten deskundigen op interessante wijze hun licht schijnen over zaken als woonkwaliteit en duurzaam bouwen.”

Oplossen actuele vraagstukken

Hypotheekverstrekkers moeten volgens Rein Wispelweij, directeur BLG Wonen, een actievere rol gaan spelen in het maatschappelijk debat over thema’s als betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. Wispelweij: “Wij willen dat onze klanten plezierig kunnen wonen. Dat gaat verder dan alleen de aanschaf van een woning en bijbehorende financiën. Denk bijvoorbeeld ook aan het bevorderen van zelfredzaamheid bij ouderen of de verduurzaming van woningen. In 2015 willen we daarom een gesprek aan met uiteenlopende spelers op de woningmarkt. Die samenwerking is essentieel bij het oplossen van actuele vraagstukken op de woningmarkt”.

Wilt u het boek (gratis) bestellen? Bel dan met de klantenservice van BLG Wonen: 046 - 478 88 88.

Deel dit artikel

Actueel