De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank wint FD Henri Sijthoff-prijs 2017

In de categorie ‘niet beursgenoteerd’ heeft de Volksbank de FD Henri Sijthoff-prijs 2017 gewonnen. Deze wordt jaarlijks door Het Financieele Dagblad uitgereikt aan ondernemingen die zich gunstig onderscheiden door hun openbare informatie en financiële verslaggeving. De belangrijkste onderdelen die hiervoor worden beoordeeld zijn het jaarverslag en de verslaggeving via de websites. Ook worden tussentijdse rapportages, persberichten en presentaties in de beoordeling opgenomen.

De Volksbank laat duidelijk zien dat de organisatie opnieuw is neergezet en dat straalt de externe verslaggeving ook uit, aldus het juryrapport. ‘Een fris jaarverslag met tekeningen die helpen het inzicht te verbeteren’. De jury beoordeelde onder meer als positief de interviews met de ceo en de president-commissaris die als prettig leesbaar worden ervaren, het inzichtelijke overzicht van het bedrijfsmodel en de merken, en de zeer goede risico-paragraaf.

De FD Henri Sijthoff-prijs 2017 is door Annemiek van Melick, CFO van de Volksbank, in ontvangst genomen tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Het Financieele Dagblad in Amsterdam.

Deel dit artikel

Actueel