De Volksbank logo de volksbank

Beste bank volgens Consumentenbond

De ASN Bank, RegioBank en SNS staan respectievelijk op de eerste, tweede en vierde plaats in een onderzoek van de Consumentenbond naar de beste banken van Nederland.

De ASN Bank deelt de eerste plek met Triodos Bank, maar scoort op specifieke onderdelen beter.

In 2011 scoorden RegioBank en SNS nog stukken lager in de 'Beste Banken-ranglijst' van de Consumentenbond. De SNS Bank N.V.-banken scoren op alle onderdelen een '(ruime) voldoende' tot 'goed'. Op het onderdeel Service doet SNS het beter dan de grootbanken. De ASN Bank (98%) en RegioBank (95%) pieken onder andere op Tevredenheid. "Twee mooie percentages die de grote banken ook zouden moeten nastreven", aldus de Consumentenbond.

Ranglijst Beste Bank

  1. De ASN Bank
  2. Triodos Bank
  3. RegioBank
  4. SNS
  5. ING
  6. Rabobank
  7. ABN Amro

*Peildatum onderzoek: mei 2015

Over de resultaten

Uit de resultaten blijkt dat vier tot vijf procent van de klanten van grootbanken wil overstappen. Dat is veel meer dan vorig jaar en heeft vooral te maken met de berichtgeving rond beloning en bonussen begin dit jaar.

Het minst tevreden zijn mensen over de verhouding tussen de kosten van bankieren en de diensten die hun bank levert. Ook over de klachtenafhandeling en de mate waarin zij als klant centraal staan, zijn veel klanten van grootbanken ontevreden. Tegelijk vindt de Consumentenbond het een grote vooruitgang dat alle grote banken nu actief klachten oplossen. Hiermee is de klachtafhandeling transparanter geworden.
Meer informatie over de resultaten van het onderzoek staat op de website van de Consumentenbond.

Lees hier uitgebreider over het onderzoek van de Consumentenbond.

Deel dit artikel

Actueel