De Volksbank logo de volksbank

5-jarig bestaan Eurowijs laat zien dat financiële educatie nog steeds nodig is

Met een slag op de gong opende initiatiefneemster Hilde Krens van Eurowijs vandaag de handel op de Amsterdamse beurs om het 5 jarig bestaan te vieren. Zij deed dit samen met 6 leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs.

Foto: Hilde Krens en 6 Eurowijs-ambassadeurs doen de warming-up voor het luiden van de aanvangsgong van de Amsterdamse beurs

Met Eurowijs leren kinderen in het basisonderwijs en de onderbouwgroepen van het middelbaar onderwijs om te gaan met geld. Inmiddels gebruikt 1 op de 3 basisscholen in Nederland Eurowijs lesmateriaal waarmee in totaal ruim 220.000 leerlingen worden bereikt. Amsterdam neemt hiervan bijna 10% voor haar rekening.

Eurowijs is een initiatief van de Volksbank en is ontwikkeld om leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs en de onderbouwgroepen van het middelbaar onderwijs te leren omgaan met geld. Op deze leeftijd komen kinderen in aanraking met zakgeld, pinnen en andere geldzaken en dit zijn belangrijke momenten in hun financiële ontwikkeling. Met het lesmateriaal van Eurowijs ontdekken de kinderen op leuke wijze over sparen of uitgeven en rekenen met de euro.

Het gratis lesmateriaal van Eurowijs kan worden ingezet voor een gastles door één van de medewerkers van de Volksbank. Ook kan het direct worden besteld door scholen en leerkrachten. Ga voor meer informatie naar www.eurowijs.nl.

Deel dit artikel

Actueel