SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V.
Onderzoek

Onze scores in het nieuwe onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer heeft op donderdag 2 juni de resultaten gepubliceerd van het praktijkonderzoek naar 'Vakbondsvrijheid en leefbaar loon' in de elektronica- en kledingsectoren. SNS Bank N.V. en ASN Bank scoren met respectievelijk een 9 en een 10 goed

De Eerlijke Bankwijzer heeft vanwege de vele incidenten en negatieve berichtgeving over de veiligheid en rechten van werknemers, zoals bijvoorbeeld de ramp in de kledingfabriek in Bangladesh in 2013, juist deze sectoren uitgekozen voor het onderzoek. De ASN Bank, SNS Bank N.V. en Triodos scoren goed omdat zij kledingbedrijven oproepen om zich aan te sluiten bij het Bangladesh Veiligheidsakkoord en daarmee bij te dragen aan een fonds ter compensatie van slachtoffers en hun families.

Wat is een praktijkonderzoek?

De Eerlijke Bankwijzer heeft twee typen onderzoeken. Het grootste en meest bekende onderzoek is het jaarlijkse beleidsonderzoek, waarin ze het beleid van de banken op alle verschillende beleidsthema's en sectoren onderzoeken. Daarnaast kijkt de Eerlijke Bankwijzer met verdiepende praktijkonderzoeken in hoeverre investeringspraktijken van banken overeenkomen met hun verantwoord investeringsbeleid.

Lees en bekijk alle resultaten op de website van de Eerlijke Bankwijzer.

Over de Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer maakt deel uit van de Eerlijke Geldwijzer, een initiatief van FNV, Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, PAX en Dierenbescherming. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Profundo.

*ASN Bank wordt los van SNS Bank N.V. onderzocht omdat ASN Bank apart duurzaamheidbeleid voert. Onder SNS Bank N.V. vallen in dit onderzoek SNS en RegioBank.

Zie ook

Financieel

De Volksbank en Vivat kondigen aan...

De directies van de Volksbank N.V. en VIVAT N.V. hebben gezamenlijk besloten om de samenwerking voor Zwitserleven Sparen te beëindigen. Dit is een direct gevolg van de splitsing tussen bank en verzekeraar, waardoor een dergelijke samenwerking niet meer past in de nieuwe strategieën van beide partijen.

Nut

Banken voeren IBAN-Naam Check in

Om hun klanten nog beter te bedienen, voeren Nederlandse banken in de loop van 2017 de IBAN-Naam Check in. Deze innovatieve dienst controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren de naam van de begunstigde die door de klant wordt ingevoerd bij een overboeking. De check helpt bankklanten om zichzelf te beschermen tegen fraude met rekeningnummers en om verkeerde overboekingen te voorkomen.