SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V.
Nut

RegioBank en Oranje Fonds gaan samenwerken bij veilig vervoer collectegeld

RegioBank en het Oranje Fonds houden een pilot in Limburg voor het vervoer van collectegeld. In de week van 17 t/m 21 mei is de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds.

Tijdens de collecteweek kunnen de collectanten het collectegeld afgeven bij een deelnemend RegioBank kantoor in de buurt. Daar wordt vervolgens het geld opgehaald door de reguliere RegioBank transporten van SecurCash en overgemaakt naar het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds in Limburg bespaart zo enkele duizenden euro’s. Als de pilot een succes is dan overwegen RegioBank en het Oranje Fonds deze manier van samenwerken landelijk in te voeren.

RegioBank en Oranje Fonds gaan samenwerken bij veilig vervoer collectegeld

"RegioBank is met haar kantoren veel aanwezig in Limburg. De collectanten hebben zo altijd een RegioBank om de hoek waar zij het collectegeld naar toe kunnen brengen", zegt Jonne Boesjes, plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds.

Collecteweek Oranje Fonds

In de week van 17 t/m 21 mei is de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds. Verenigingen en stichtingen die collecteren mogen de helft van het opgehaald collectegeld zelf gebruiken en de andere helft wordt ingezet voor sociale projecten in hun eigen provincie.

Donatie voor projecten in de eigen regio                

Om de samenwerking extra kracht bij te zetten doneert RegioBank vijf euro aan het Oranje Fonds voor elke klant in Nederland die internetbankieren voor 10 juni aanvraagt of de RegioBank Mobiel Bankieren app downloadt. Deze donaties komen terecht in de provincie waar de klant woont. Zo wordt het geld besteed aan sociale initiatieven in de eigen provincie.

Buurt moet een prettige plek zijn om te wonen

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks 7.000 sociale initiatieven in buurten in Nederland. Net als het Oranje Fonds wil RegioBank dat de buurt een fijne plek is om te wonen. Bijvoorbeeld door middel van een gezellige buurtvereniging, een leuke ontmoetingsplek of een stichting die mensen met een beperking helpt. RegioBank steunt daarom het Oranje Fonds.

Zie ook

Hypotheek

Een verantwoorde hypotheek voor zzp’ers

Vanaf 1 december 2016 kunnen zzp’ers al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten bij BLG Wonen, RegioBank en SNS. Voorheen moesten zij drie jaar actief zijn als zelfstandige. Met dit initiatief maakt het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) een veilige en verantwoorde financiering met de zekerheid van NHG beter en sneller toegankelijk voor zzp’ers. SNS Bank N.V. is hier als partner bij betrokken.

Nut

Banken voeren IBAN-Naam Check in

Om hun klanten nog beter te bedienen, voeren Nederlandse banken in de loop van 2017 de IBAN-Naam Check in. Deze innovatieve dienst controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren de naam van de begunstigde die door de klant wordt ingevoerd bij een overboeking. De check helpt bankklanten om zichzelf te beschermen tegen fraude met rekeningnummers en om verkeerde overboekingen te voorkomen.