SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V.
Mens voor mens

Meester Maurice voor de klas tijdens de 1e Eurowijs Dag

Op donderdag 27 oktober draait alles op Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater volledig om geld. Er staan zelfs bankdirecteuren voor de klas. De school is het toneel van de eerste Eurowijs Dag, een evenement dat Eurowijs organiseert om aandacht te vragen voor het belang van financiële educatie in het basisonderwijs.

Maurice Oostendorp geeft les aan groep 6, 7 en 8

Meester Maurice

Onderworpen aan een vragenvuur

1/3

Eurowijs is een initiatief van SNS Bank N.V. Zestien bankmedewerkers, waaronder een groot aantal directieleden, staan dan ook voor de klas om een Eurowijs gastles te geven. Daarna onderwerpen de kinderen van groep 6, 7 en 8 hen aan een waar vragenvuur. Aan de hand van scherpe en verrassende vragen gaan ze met elkaar in gesprek over de rol en invloed van geld. Tot slot volgen de leerlingen een speciaal geldspellencircuit, met spellen als goudstaven tillen, vals geld herkennen en euro sjoelen.

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig met geld leren omgaan. Afgelopen schooljaar hebben we 60.000 leerlingen bereikt met het lesmateriaal van Eurowijs. Graag doe ik daar in mijn rol als ‘meester’ Maurice nog een schepje bovenop", aldus Maurice Oostendorp, CEO van SNS Bank N.V.

Wat is Eurowijs?

Eurowijs is gratis lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Deze geldlessen maken de leerlingen bewust hoe ze verstandig kunnen omgaan met geld. Verschillende financiële onderwerpen komen aan bod. Het kan gaan over het herkennen van euromunten en eurobiljetten, maar ook over pinnen en hoe het zit met vals geld. Voor elke groep is er eigen lesmateriaal.

Het doel van Eurowijs is leerlingen uit groep 1 t/m 8 kennis te laten maken met geld en de euro. Op een leuke wijze leren de leerlingen over sparen of uitgeven, rekenen met de euro en het verstandig omgaan met geld. Immers: jong geleerd is oud gedaan.

Eurowijs; een initiatief van SNS Bank N.V.

Eurowijs is een initiatief van SNS Bank N.V. Met merken als ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS die willen bankieren met de menselijke maat. En dat al bijna 200 jaar, want de eerste Nutsspaarbank werd in 1817 opgericht.

Ook nu onderschrijven zij hun maatschappelijk belang. Samen, maar ieder op zijn eigen manier, kiezen we ervoor om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen voor de toekomst. Om mensen inzicht, overzicht en vooruitzicht in geldzaken te bieden.

Zie ook

Mens voor mens

Eurowijs leert 100.000 basisschool...

Eurowijs is gratis lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Deze geldlessen maken de leerlingen bewust hoe ze verstandig kunnen omgaan met geld. Verschillende financiële onderwerpen komen aan bod. Het kan gaan over het herkennen van euromunten en eurobiljetten, maar ook over pinnen en hoe het zit met vals geld. Voor elke groep is er eigen lesmateriaal.

Financieel

De Volksbank en Vivat kondigen aan...

De directies van de Volksbank N.V. en VIVAT N.V. hebben gezamenlijk besloten om de samenwerking voor Zwitserleven Sparen te beëindigen. Dit is een direct gevolg van de splitsing tussen bank en verzekeraar, waardoor een dergelijke samenwerking niet meer past in de nieuwe strategieën van beide partijen.