SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V.
Innovatie

Samen werken aan Bank voor de Toekomst

Bastiaan Walenkamp

Als bank omgaan met continue veranderingen in de wereld, en je toegevoegde waarde als meer dan ooit moeten bewijzen. Kwesties waar de Volksbank continu mee bezig is door groeimogelijkheden te verkennen en uit te werken. Maar hoe?

Nieuwe producten en diensten

Om ons aan te kunnen passen aan de nieuwe werkelijkheid moeten we snel en flexibel kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen. Uiteraard zonder te vergeten waar we als bank voor staan. De Volksbank doet dit door vernieuwingen door te voeren die ons helpen op een duurzame manier te groeien. Zoals door onze huidige dienstverlening te vernieuwen en te verbeteren. Maar ook door te kijken waarmee we de klant in de toekomst van dienst kunnen zijn. Bekijk hieronder ook onze innovatie-film waarin we ons doel uitleggen.

 

Bank voor de Toekomst

Innoveren kunnen we niet alleen. Daar hebben we naast onze eigen collega’s ook organisaties van buiten nodig. Onder de titel ‘Bank voor de Toekomst’ kijken we hoe we er als bank in 2030 uitzien. Niet alleen dus, maar ook met andere organisaties, werken we verschillende toekomstscenario’s uit. In twee stappen:

  1. Verkenning & Ontwerp: Verkennen, inspireren en ontwerpen van de Bank voor de Toekomst. Samen met inspirerende sprekers willen we inzicht krijgen in trends en ontwikkelingen die de wereld van 2030 mogelijk gaan vormen. Deze inzichten moeten leiden tot een visie over onze rol als bank in 2030.
  2. Concrete toepassingen: Hoe vertalen we de ontwikkelde toekomstscenario’s naar concrete toepassingen vandaag de dag? Daarvoor zoeken we actief de dialoog binnen en buiten de organisatie om het toekomstplaatje concreet te maken. Hierbij zullen de verschillende innovatieteams binnen de Volksbank mee aan de slag gaan.

Meer weten, of meedoen?

In dit artikel beschrijven we onze werkwijze. Wil je meebouwen aan de Bank voor de Toekomst, of heb je vragen over dit traject? Mail dan naar Bastiaan Walenkamp, het hoofd van Team Ontwikkeling.

Auteur

Bastiaan Walenkamp

Hoofd team Ontwikkeling

Bastiaan Walenkamp leidt het Team Ontwikkeling (strategische innovatie & new business development) van SNS Bank N.V. en schrijft over zijn bevindingen

Zie ook