SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V.
Opleiding

Opleiding voor ondernemende talenten

Een programma op weg naar zelfstandig ondernemerschap om een SNS Winkel te leiden

SNS gaat in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam ondernemende talenten opleiden. De bank biedt hen een programma dat ze actief begeleidt op weg naar zelfstandig ondernemerschap om een SNS Winkel te leiden.

Opleiding voor ondernemende talenten

Want hoe vind je ondernemende talenten die genoeg in huis hebben om een SNS Winkel te leiden? Moeilijk, zo blijkt in de praktijk. “Want het blijft toch zoeken naar het schaap met de vijf poten”, aldus Daniëlle Kok, Adviseur Opleidingen bij SNS.

Het is lastig gebleken om een Financieel Expert te vinden, die ook nog eens ondernemer kan en wil worden. “Vandaar dat we een andere insteek hebben gekozen,” geeft Daniëlle aan. We zoeken nu vooral naar mensen die het in zich hebben om ondernemer te zijn. Dit biedt ook onze mensen in de Winkels meer kansen om door te stromen.

Opleiding

In juli start de eerste lichting van 15 ondernemende talenten. Daniëlle: “De deelnemers krijgen de eerste twee maanden een uitgebreide introductie bij de bank en gaan aan de slag in een Winkel. In september starten ze dan met het programma van de HvA. Dat traject duurt drie jaar. In het eerste jaar worden ze opgeleid tot Verkoop Adviseur. Van daaruit is het een kleine stap naar Financieel Adviseur, waarmee ze in het tweede jaar verder gaan. In het derde en laatste jaar maken ze hun ondernemingsplan.

De deelnemers committeren zich in ieder geval voor vijf jaar aan SNS. Daniëlle: het is voor ons tenslotte een hele investering. Bovendien hebben we na de opleiding nog wat tijd nodig om te kijken of een Winkel de beste plek is, of dat ze toch beter op een ander onderdeel aan de slag kunnen.

Interesse?

Heb je zelf interesse of ken je iemand voor wie dit interessant is? Solliciteren kan via snsbank.nl. Eventuele vragen kun je mailen naar ikdurf@sns.nl.

 

Zie ook

Hypotheek

Een verantwoorde hypotheek voor zzp’ers

Vanaf 1 december 2016 kunnen zzp’ers al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten bij BLG Wonen, RegioBank en SNS. Voorheen moesten zij drie jaar actief zijn als zelfstandige. Met dit initiatief maakt het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) een veilige en verantwoorde financiering met de zekerheid van NHG beter en sneller toegankelijk voor zzp’ers. SNS Bank N.V. is hier als partner bij betrokken.

Nut

Banken voeren IBAN-Naam Check in

Om hun klanten nog beter te bedienen, voeren Nederlandse banken in de loop van 2017 de IBAN-Naam Check in. Deze innovatieve dienst controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren de naam van de begunstigde die door de klant wordt ingevoerd bij een overboeking. De check helpt bankklanten om zichzelf te beschermen tegen fraude met rekeningnummers en om verkeerde overboekingen te voorkomen.