Onze werkwijze van innoveren

Bij de Volksbank innoveren we gestructureerd. In iedere fase staan andere vragen centraal, om op deze manier ideeën steeds te blijven testen of ze haalbaar blijven. En op basis van onze bevindingen besluiten of het concept door gaat naar de volgende fase.

Innoveren doen we niet alleen, daarvoor hebben we de buitenwereld nodig. We werken van buiten naar binnen, en zowel met kleine start-ups als grote bedrijven. Concepten worden zo origineler en sneller ontwikkeld.

De buitenwereld binnen halen

Open innovatie staat binnen onze aanpak centraal. De eerste fase van ons innovatieproces bestaat dan ook uit het verkennen van én met de buitenwereld om interessante ontwikkelingen (trends en technologieën) snel op te pakken. Dit vraagt van alle partijen een open houding, maar zorgt er ook voor dat concepten origineler zijn en sneller ontwikkeld kunnen worden.

Deep dive

Wanneer de innovatie-kansen duidelijk zijn, schetsen we er een zo scherp mogelijk beeld van. Willen en kunnen we dit als de Volksbank? Als het antwoord ‘ja’ is, ontstaat het concept, en kunnen we concreet aan de slag.

Bouwen en testen

Om de aannames die we eerder hebben vastgesteld te testen, gebruiken we de zogenoemde Lean Start-Up-methodiek. Deze methodiek bestaat uit bouwen, testen en leren, en kunnen we aannames bevestigen, aanscherpen of verwerpen.

De realisatie

Op het moment dat het concept getest is, gaan we over tot de realisatie. We weten dan precies wat we moeten doen om een Minimal Viable Product op de markt te brengen, ofwel: een product met de eigenschappen die van cruciale waarde zijn.

Meer weten, of meedoen?

Meebouwen aan de Bank voor de Toekomst, of vragen over dit traject? Mail dan naar Bastiaan Walenkamp.