Innovatie

De Volksbank is partner van Rockstart

Startuporganisatie Rockstart heeft NVIDIA, Atlassian en de Volksbank aangekondigd als nieuwe partners voor zijn programma rond kunstmatige intelligentie, dat in oktober van start gaat.

Voor het programma worden tien startups geselecteerd die zes maanden lang worden begeleid in Den Bosch. Daar is sinds kort het Jheronimus Academy of Data Science (JADS) gevestigd. De startups worden tot 80.000 euro gefinancierd, krijgen een cashbedrag mee en een kantoor in Den Bosch.

Kunstmatige Intelligentie (A.I.) heeft een zeer grote impact op de bancaire sector en zal de aankomende jaren alleen maar groter worden. Er zijn ook veel fintech startups bezig met innovatieve toepassingen binnen dit domein. De samenwerking met Rockstart is daarom van belang voor de Volksbank. Op deze manier komen wij in contact met innovatieve startups rondom Kunstmatige Intelligentie.  Kunstmatige intelligentie speelt een belangrijke rol bij het uitvoeren van onze innovatiestrategie "Slimme Toepasser"; het helpt ons om verschillende bancaire processen eenvoudiger te maken en nieuwe proposities te bedenken voor onze klanten van de verschillende merken.

Rockstart is een accelerator voor startups, hierbij koppelen zij startups aan bedrijven als de Volksbank om de groei van de startups te versnellen.  Bedrijven kunnen op deze wijze sneller innoveren. De samenwerking met Rockstart is onderdeel van een bredere samenwerking; wij werken ook samen op het gebied van duurzaamheid (Smart Energy).